Kaffeis med kaffesirup og nougatcreme 15
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
-
Bund
- 300 g Rørsukker
- 1 Æggehvide (á 36 g/stk)
-
Espresso is
- 5 dl Sødmælk
- 2,50 dl Piskefløde
- 6 Pasteuriserede æggeblommer
- 150 g Sukker
- 3 Espresso sticks eller 3 spsk instant kaffe
-
Espresso sirup
- 1 dl Vand
- 50 g Sukker
- 2 Espresso sticks
-
Nougat creme
- 1 dl Piskefløde
- 2,50 cl Baileys eller Whisky
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør revet marcipan, sukker og æggehvider sammen. Smør dejen ud på et stykke bagepapir så kagen bliver 15x25 cm og bag den ca. 15 minutter ved 200 °C.
-
Bring mælk og fløde i kog. Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk den varme mælk i lidt ad gangen. Tilsæt espresso eller instant kaffepulver, og kom cremen tilbage i gryden.
-
Varm cremen op til næsten kogepunktet under konstant omrøring (den må ikke koge). Sæt derefter cremen til afkøling. Frys iscremen så den har konsistens som softice, gerne i en ismaskine.
-
Del den afkølede bund i to, smør isen på den ene og læg den anden ovenpå. Sæt iskagen tilbage i fryseren til den er helt hård.
-
Skær isen i firkanter på 5x5 cm og sæt dem tilbage i fryseren.
-
Bring vand og sukker i kog og lad det koge til sukkeret er helt smeltet. Rør espresso i siruppen og sæt den til afkøling.
-
Varm nougat og fløde op under omrøring til nougaten er helt smeltet, smag til med Bailey eller whisky og sæt den til afkøling.
-
Servér espresso siruppen og nougat cremen til iskagerne.
Tip
Espresso isen kan erstattes af en god vanilje is oprørt med espresso.
Find flere opskrifter på is her.