Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Kaffeis med kaffesirup og nougatcreme 15

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 15 stk.

  • Bund

  • 300 g Rørsukker
  • 1 Æggehvide (á 36 g/stk)
  • Espresso is

  • 5 dl Sødmælk
  • 2,50 dl Piskefløde
  • 6 Pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g Sukker
  • 3 Espresso sticks eller 3 spsk instant kaffe
  • Espresso sirup

  • 1 dl Vand
  • 50 g Sukker
  • 2 Espresso sticks
  • Nougat creme

  • 1 dl Piskefløde
  • 2,50 cl Baileys eller Whisky

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rør revet marcipan, sukker og æggehvider sammen. Smør dejen ud på et stykke bagepapir så kagen bliver 15x25 cm og bag den ca. 15 minutter ved 200 °C.
  2. Bring mælk og fløde i kog. Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk den varme mælk i lidt ad gangen. Tilsæt espresso eller instant kaffepulver, og kom cremen tilbage i gryden.
  3. Varm cremen op til næsten kogepunktet under konstant omrøring (den må ikke koge). Sæt derefter cremen til afkøling. Frys iscremen så den har konsistens som softice, gerne i en ismaskine.
  4. Del den afkølede bund i to, smør isen på den ene og læg den anden ovenpå. Sæt iskagen tilbage i fryseren til den er helt hård.
  5. Skær isen i firkanter på 5x5 cm og sæt dem tilbage i fryseren.
  6. Bring vand og sukker i kog og lad det koge til sukkeret er helt smeltet. Rør espresso i siruppen og sæt den til afkøling.
  7. Varm nougat og fløde op under omrøring til nougaten er helt smeltet, smag til med Bailey eller whisky og sæt den til afkøling.
  8. Servér espresso siruppen og nougat cremen til iskagerne.

Tip

Espresso isen kan erstattes af en god vanilje is oprørt med espresso.

Find flere opskrifter på is her. 

Produkter i opskriften