Nougat-karamel is med karamelliserede marcipanchips og sauce 6
Her får du opskriften på en skøn hjemmelavet nougat-karamel is med karamelliserede marcipanchips og sauce som du kan nyde en lun sommeraften med familien. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
- 6 stk. Æggeblommer
- 150 g Sukker
- 2,50 dl Sødmælk
- 2,50 dl Piskefløde
-
Pynt
-
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende. Varm mælken op til kogepunktet og smelt nougaten deri. Pisk den varme nougatmælk i æggemassen og tilsæt fløde.
-
Afkøl og frys isen i en ismaskine eller i en skål i fryseren under jævnlig omrøring. Rør karamelsaucen i, når konsistensen er som softice.
-
Rul marcipanen ud imellem to stykker bagepapir og udstik 6 hjerter. Bag marcipanhjerterne ved 180°C varmluft i ca. 8 min. til de er gyldne og sprøde. Afkøl på rist, overtræk dem med karamelliseret chokolade og pynt med bronzestøv når chokoladen er stivnet.
-
Lav kugler af isen og fordel i glas. Kom chokolade- og nougatsauce henover, pynt med marcipanchips og server.
Tip
Prøv også at komme en kugle is i en vaffel (isen skal være godt frossen) og dyppe den i smeltet chokolade.