Sværhedsgrad
Arbejdstid
2 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Baked Alaska med marcipan og skovbær 8

Opskriften på Baked Alaska med marcipan er velegnet til nytår, og indeholder mange skønne ingredienser. Den kan tilberedes dagen i forvejen og brunes inden servering. Opskriften tager ca. 2 timer at følge, og er en af vores mere ambitiøse opskrifter på desserter, men det skønne resultat er klart tiden værd!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Bund:
  1. Ælt marcipanen med frysetørret hindbær, æggehvide og flormelis. Sæt den koldt.
  2. Rul marcipanen ud, drys evt. med flormelis og stik 8 runde bunde ud, ca. 5-6 cm.
  3. Bag bundende ved 175°C i 10-15 minutter. Køl dem af på en rist.
Marengs:
  1. Kom æggehvider og sukker i en skål. Lun den over vandbad (skålen må ikke røre vandet), indtil sukkeret er akkurat smeltet.
  2. Pisk marengsen med en elpisker til den er stiv og flot. Pisk eddike i.
Alaska:
  1. Kugl isen. Sæt kuglerne i fryseren, så de er så hårde som muligt.
  2. Læg en iskugle på en bund og sprøjt med marengs. Det er vigtigt at isen er helt dækket. Sæt den i fryseren når den er sprøjtet tæt med marengs. Frys i mindst 30 minutter.
  3. Brænd marengsen med en cremebruleé brænder lige inden servering eller bag dem ved 200° C med fuld grilleffekt i max. 1-2 minutter. Servér straks.

Tip

Du kan også ælte blendet marmelade efter smag ind i marcipanen i stedet for frysetørret hindbær 

Produkter i opskriften