Baked Alaska med marcipan og skovbær 8
Opskriften på Baked Alaska med marcipan er velegnet til nytår, og indeholder mange skønne ingredienser. Den kan tilberedes dagen i forvejen og brunes inden servering. Opskriften tager ca. 2 timer at følge, og er en af vores mere ambitiøse opskrifter på desserter, men det skønne resultat er klart tiden værd!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 stk.
-
Bund
- 1 spsk Æggehvide (cirka 15 gram)
- 4 spsk Flormelis
-
Marengs
- 3 stk. Æggehvider (á 36 g/stk)
- 200 g Sukker
- 0,50 tsk lys Eddike
-
Desuden
- 8 stk. kugler Sorbetis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Bund:
- Ælt marcipanen med frysetørret hindbær, æggehvide og flormelis. Sæt den koldt.
- Rul marcipanen ud, drys evt. med flormelis og stik 8 runde bunde ud, ca. 5-6 cm.
- Bag bundende ved 175°C i 10-15 minutter. Køl dem af på en rist.
Marengs:
- Kom æggehvider og sukker i en skål. Lun den over vandbad (skålen må ikke røre vandet), indtil sukkeret er akkurat smeltet.
- Pisk marengsen med en elpisker til den er stiv og flot. Pisk eddike i.
Alaska:
- Kugl isen. Sæt kuglerne i fryseren, så de er så hårde som muligt.
- Læg en iskugle på en bund og sprøjt med marengs. Det er vigtigt at isen er helt dækket. Sæt den i fryseren når den er sprøjtet tæt med marengs. Frys i mindst 30 minutter.
- Brænd marengsen med en cremebruleé brænder lige inden servering eller bag dem ved 200° C med fuld grilleffekt i max. 1-2 minutter. Servér straks.
Tip
Du kan også ælte blendet marmelade efter smag ind i marcipanen i stedet for frysetørret hindbær