Cupcakes med lakrids 12
Mangler du inspiration til en kage, der passer perfekt til f.eks. børnefødselsdagen? Så prøv vores opskrift på cupcakes med lakrids, der er pyntet med små fiskestænger med lakridsfisk på krogen. De lækre cupcakes har et sjovt udtryk, der med al sandsynlighed vil vække glæde blandt børn og barnlige sjæle.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Cupcakes
- 100 g Smør (blødt)
- 175 g Sukker
- 2 Æg (små)
- 250 g Hvedemel
- 0,50 tsk Bagepulver
- 0,50 tsk Natron
- 200 g Creme Fraiche 18%
- 0,50 pk Lakridssnøre (ca. 50 g)
- 12 Papirsforme
-
Glasur
- 3 dl Flormelis (ca. 150 g)
- 1 spsk Vaniljesukker
- 250 g Smør (blødt)
- 3 spsk Piskefløde
-
Pynt
- Træspyd (halve, eller andre små pinde)
- Snor
- 12 Lakridsfisk
- 12 Vingummibamser
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt revet marcipan, og kom æggene i et ad gangen, mens du pisker.
-
Bland mel med bagepulver og natron, og sigt det i dejen. Vend derefter creme fraiche i, til dejen er godt blandet. Klip snørrebåndene i små bidder og vend dem i dejen.
-
Fordel dejen i 12 muffinsforme foret med papirforme. De skal kun fyldes halvt op. Bag kagerne ved 175° C i ca. 25-30 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle helt af, inden du giver dem glasur.
-
Pisk flormelis og vaniljesukker med smør med en elpisker i 2-3 minutter. Tilsæt fløde, til konsistensen er cremet og fin.
-
Kom glasuren i en sprøjtepose, og sprøjt den på kagerne, eller smør glasuren på med en palet.
-
Pynt med små fiskestænger med bid på, lavet af pinde, snor samt lakridsfisk og sæt en vingummibamse i hver, så det ser ud som om, han sidder og fisker.