Små flødeboller med chili 25
Der er ikke noget som flødeboller! Og hjemmelavede er virkelig noget særligt. Her har de et lille skud chili i. Det giver en dejlig overraskelse. Smag til med cayennepeberet, når marengsmassen er kølet lidt af. Der er nemlig stor forskel på, hvor stærk den er. Specieludstyr: sukkertermometer (mindst 116 grader)
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.
- Lidt Flormelis
-
Skum
- 200 g Sukker
- 1 knsp. Cayennepeber
- 25 g Glukosesirup
- 1 dl Pasteuriseret æggehvide (ca. 2-3)
-
Overtræk
- Evt. Chili (lidt flager)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rul marcipanen ud til ca. ½ cm tykkelse. Drys med lidt flormelis så den ikke hænger fast i bordet eller rullen. Tryk ca. 25 små cirkler ud med en udstikker eller et lille glas, ca. 3 cm i diameter.
-
Drys et bræt eller en lille bageplade med flormelis og sæt marcipanbundene på den. Sæt bundene på køl i 20 minutter eller indtil brug.
-
Kog sukker, cayennepeber, glukose og vand til det er 118˚C varmt. Pisk imens æggehviderne helt stive med en elpisker eller i en røremaskine. Pisk den varme sukkerlage i en fin stråle i æggehviderne. Pisk ved højeste hastighed i nogle minutter til marengsmassen er blank og ret fast.
-
Fyld marengsen i en sprøjtepose. Sprøjt fyldet på de kolde bunde. Lad flødebollerne stå og sætte sig i 1 time i et køligt køkken.
-
Temperer chokoladen og overtræk de små flødeboller. Drys dem evt. med chiliflager og lad chokoladen størkne.
Tip
Se vores bedste tips og tricks til de perfekte flødeboller
Flødebollerne kan holde sig et par dage ved opbevaring køligt.