Påskeæg med appelsin og kakao 16
I denne opskrift er de små lækre påskeæg af marcipan piftet op med lækkert fyld af appelsin og kakao. Kernen af påskeægget laves ved at ælte kakao sammen med marcipan og appelsinsaft. Brug gerne friske appelsiner, da det giver en lækker frisk sødme. Her i opskriften har vi overtrukket æggene med hvid overtræk og pyntet dem som "vilde fugleæg" med smeltet mørk overtræk, men du kan anvende lige den slags chokolade, som du foretrækker.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
-
Fyld
- 1 tsk Kakao
- Saften af en kvart Appelsin
-
Udstyr
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Fyld: Lav en fordybning i de 75 g marcipan, du skal bruge til fyld. Hæld appelsinsaft og kakao i, og ælt det sammen til en masse.
- Æg: Del den øvrige marcipan i 16 stykker, og tril stykkerne til kugler. Skær kuglerne over, og lav en fordybning i hver halvdel. Læg en teske fyld i den ene halvdel, og saml kuglen igen.
- Tril kuglerne til æg i hænderne eller i æggeruller, og vend æggene i smeltet hvid overtræk.
- Dekorér med lidt smeltet overtræk som vist på billedet.
Tip
Find alle vores opskrifter til påske lige her.
Dekorér æggene som "vilde fugleæg" med smeltet mørk eller lys overtræk. Brug en pensel eller vatpind til at dekorere med.
Æggene kan også fyldes med Amarenabær. Hertil skal bruges 50 g Amarenabær og 50 g Original ODENSE Marcipan. Bærrene hakkes fint, og blandes med marcipan. Fyldet er herefter klar til at komme i æggene.