Chokolade fondue 4
Den anerkendte kok Thomas Pasfall har med entusiasme og kreativitet skabt en spændende dessert, der tilberedes på grill. Opskriften er nem og hurtig at forberede, og de fleste af desserterne tilberedes direkte på åben grill. Den direkte tilberedning er hurtigere, og giver en mere udpræget grillsmag.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
- 1 Ananas (frisk)
- 3 dl Piskefløde
- 100 g Sukker
- 2 dl Malibu rom
- 16 Træspyd eller tandstikker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Ananasen skrælles, deles i fire og stokken fjernes. Stokken blendes, og pureen vrides i et klæde. Saft gemmes til senere brug.
-
Halvdelen af ananasen skæres i meget tynde skiver på den lange led, stænkes med Malibu og stilles på køl.
-
Den anden halvdel skæres i pæne tern af ca. 2x2 cm. Marcipan og sukker blendes, og smages til med ananassaft. Massen trilles til kugler i passende størrelser i forhold til ananas-ternene.
-
Mørk og hvid chokolade smeltes i hvert sit vandbad, og tilsættes 1,5 dl fløde til hver. Chokoladen skal holdes varm til servering.
-
De tynde skiver af ananas lægges i bunden af tallerkenen, og ovenpå lægges to ananas tern og to marcipankugler med hver sin tandstik i. De varme chokolader stilles på bordet - vær så god at dyp!
Tip
Find flere dessertopskrifter lige her.