Saftige påskeæg med appelsin 25
Her har du en opskrift på skønne og saftige påskeæg med marcipan blandet med skallen fra en halv appelsin, der giver den ellers søde marcipan en syrlig og delikat smag. Bland marcipanen med appelsinskal, der har simret i vand og sukker, og tril derefter massen til små, fine æg. Den bløde marcipanmasse overtrækkes med et lag af mørk overtræk, som med fordel kan rulles i en blanding af kakaopulver og flormelis for at give æggene et flot rustikt finish.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.
- 2,50 dl Vand
- Appelsinskal af en halv økologisk appelsin
- 75 g Sukker
- Kakao
- Flormelis
-
Udstyr
Sådan gør du
- Skær skallen fra en halv appelsin (kun det gule) i tynde strimler.
- Lad strimlerne småsimre i vand og tilsat sukker, til de er bløde og gennemsigtige (ca. 1 time).
- Ælt strimlerne sammen med marcipanen.
- Form ca. 25 æg.
- Dyp æggene i smeltet mørk overtræk, og rul dem i en blanding af kakao og flormelis inden chokoladen størkner.
Tip
Find alle vores opskrifter til påske lige her.
Tilsæt 2 spsk. Grand Marnier i marcipanmassen for at give en ekstra kraftig appelsinsmag.