Hindbærkoldskål med marcipangranola 4
Her får du luksusudgaven af hjemmelavet koldskål. Tyk, cremet, sød og frisk på samme tid. De søde hindbær giver smag og en flot lyserød farve. Den hjemmelavede, knasende granola med marcipan og mørk chokolade er en vidunderligt prik over i'et. Du kan med stor fordel lavet en ekstra stor portion marcipangranola og bruge granolaen ovenpå din skyr eller yoghurt, eventuelt sammen med friske bær.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
-
Marcipangranola
- 50 g Havregryn
- 50 g Smør
- 1 spsk Sukker
-
Hindbærkoldskål
- 200 g Hindbær
- Korn af 1 Vaniljestang
- 125 g Sukker
- 100 g lyst Rørsukker
- 2 Pasteuriserede æggeblommer
- Skal og saft af 1 Citron
- 2,50 dl Piskefløde
- 2,50 dl Ymer
- 5 dl Kærnemælk
-
Pynt
- Stedmoderblomster, spiselige
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Marcipan granola
- Tænd ovnen på 180°C.
- Riv marcipanen groft, og vend den med havregrynene, det bløde smør, og sukkeret.
- Smuldr blandingen over på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i ca. 15 min.
- Vend i det undervejs.
- Afkøl granolaen.
- Hak chokoladen groft, og vend det med det afkølet granola.
Hindbærkoldskål
- Kom hindbærrene i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 5 min.
- Afkøl bærrene, og mos med en gaffel.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
- Pisk æggeblommerne med vaniljesukkeret og sukkeret til en luftig æggesnaps. Kom herefter reven skal og saft af citronen i æggesnapsen.
- Pisk fløden til skum, og vend den sammen med æggesnapsen og ymeren. (Rør indtil der ikke er nogen klumper).
- Tilsæt kærnemælken, og vend hindbærrene i.
- Anret koldskålen i skåle, og top med marcipangranola og spiselige blomster.
Tip
Granolaen kan også med fordel serveres på en skål skyr eller yoghurt.
Få mere inspiration til forskellige desserter lige her.