Medaljer med jordbærskum og hvid chokolade 12
De klassiske medaljer, som du kender dem, har fået et ekstra sommerligt tvist. I midten af medaljens jordbærskum gemmer der sig friske jordbær, der giver den lille kage et friskt strejf af sommer og sol. Kagen fungerer eminent som sommerdessert. I stedet for den traditionelle glasur er kagerne pyntet med hvid chokolade og spiselige blomster, der fuldender den smukke og lækre servering.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Mørdej
- 300 g Hvedemel
- 125 g Flormelis
- 1 tsk Vaniljesukker
- 175 g blødt Smør
- 1 Æggeblomme
-
Jordbærskum
- 0,50 liter Piskefløde
- 100 g friske Jordbær
-
Pynt
- Evt. Stedmoderblomster, spiselige
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Mørdej
- Kom hvedemelet, flormelissen og vaniljesukkeret i en skål, og smuldr smørret heri.
- Saml dejen med æggeblommen, og pak dejen ind i husholdningsfilm.
- Læg dejen på køl i ca. 1 time.
- Del dejen i to lige store dele, og rul hver del ud.
- Udstik i alt 24 runde dejstykker med enten en udstikker eller et glas på ca. 8 cm i diamater.
- Fordel dejstykkerne på to bageplader med bagepapir, og bag ved 175°C varmluft i ca. 10 min. til de er gyldne.
- Afkøl kagerne.
Jordbærskum
- Pisk fløden til en tyk skum, og vend forsigtigt jordbærsaucen heri.
- Kom jordbærskummet i en sprøjtepose med tyl, og sprøjt den ud på halvdelen af kagestykkerne.
- Skyl og nip jordbærrene.
- Skær dem i mindre stykker, og fordel lidt jordbær i midten af jordbærskummet.
Samling
- Læg medaljerne sammen.
Pynt
- Temperer chokoladen i en skål over vandbad.
- Dekorer halvdelen af medaljerne med den hvide chokolade.
- Lad chokoladen størkne, og pynt evt. med spiselige blomster.
Tip
Du kan finde endnu flere lækre opskrifter på kager lige her.