Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Medaljer med jordbærskum og hvid chokolade 12

De klassiske medaljer, som du kender dem, har fået et ekstra sommerligt tvist. I midten af medaljens jordbærskum gemmer der sig friske jordbær, der giver den lille kage et friskt strejf af sommer og sol. Kagen fungerer eminent som sommerdessert. I stedet for den traditionelle glasur er kagerne pyntet med hvid chokolade og spiselige blomster, der fuldender den smukke og lækre servering.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

Mørdej

  1. Kom hvedemelet, flormelissen og vaniljesukkeret i en skål, og smuldr smørret heri.
  2. Saml dejen med æggeblommen, og pak dejen ind i husholdningsfilm.
  3. Læg dejen på køl i ca. 1 time.
  4. Del dejen i to lige store dele, og rul hver del ud.
  5. Udstik i alt 24 runde dejstykker med enten en udstikker eller et glas på ca. 8 cm i diamater.
  6. Fordel dejstykkerne på to bageplader med bagepapir, og bag ved 175°C varmluft i ca. 10 min. til de er gyldne.
  7. Afkøl kagerne.

Jordbærskum

  1. Pisk fløden til en tyk skum, og vend forsigtigt jordbærsaucen heri.
  2. Kom jordbærskummet i en sprøjtepose med tyl, og sprøjt den ud på halvdelen af kagestykkerne. 
  3. Skyl og nip jordbærrene.
  4. Skær dem i mindre stykker, og fordel lidt jordbær i midten af jordbærskummet.

Samling

  1. Læg medaljerne sammen.

Pynt

  1. Temperer chokoladen i en skål over vandbad.
  2. Dekorer halvdelen af medaljerne med den hvide chokolade.
  3. Lad chokoladen størkne, og pynt evt. med spiselige blomster.

Tip

Du kan finde endnu flere lækre opskrifter på kager lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften