Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45 minutter
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser

Flapjacks med hvid chokolade 16

Kender du flapjacks? Det er et klassisk britisk bagværk, der minder om en krydsning mellem en müslibar og en cookie - sprøde i kanten, bløde i midten og fulde af smag. De er nemme at lave og perfekte som en lille snack eller til kaffen. Denne variant er fyldt med sød tørret frugt og cremet hvid chokolade, der giver en dejlig balance mellem det friske og det fyldige. Opbevar dem i en lufttæt dåse, så de holder sig friske og lækre i længere tid.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 16 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Flapjacks med hvis chokolade 

  1. Beklæd en form på ca. 20 x 30 cm med bagepapir.
  2. Kom smørret og siruppen i en gryde, og smelt ved svag varme.
  3. Kom havregrynene, rosinerne, de hakkede tørrede frugter, kokosmelet, hvedemelet og den brune farin i en skål, og hæld smør-sirupsblandingen i, og rør massen godt sammen.
  4. Hak chokoladen, og vend den i dejen.
  5. Pres dejen ned i formen, og bag den i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i ca. 25 min. til den er gylden.
  6. Afkøl kagen, og skær den ud i de ønskede størrelser. 

Pynt

  1. Temperer chokoladen i en skål over vandbad, og dekorer dine flapflacks efter eget ønske. 

Tip

Er du ikke vild med hvid chokolade, kan du sagtens erstatte den med ODENSE mørk chokolade.

Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften