French toast med nougat og jordbærcreme 4
På en varm sommermorgen, hvor du har lyst til at forkæle dig selv lidt ekstra, er der intet bedre end en luksuriøs morgenmad, der kombinerer friskhed og sødme. Start med et godt surdejsbrød i tynde skiver, som giver en dejlig sprødhed og dybde til retten. Smør skiverne med cremet, smeltet nougat, som vil smage fantastisk sammen med det syrlige brød, inden brødet bages som french toast. For at tilføje et strejf af friskhed og sommerstemning, serveres toastene med en lækker jordbærcreme og friske bær. Server eventuelt også retten til brunch eller fødselsdag. Følg den nemme opskrift herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
-
French toast
- 8 Æg
- 0,50 dl Mælk
- 1 tsk stødt Kanel
- 1 tsk Sukker
- 8 skive(r) Surdejsbrød (kan erstattes af briochebrød / sandwhichbrød)
- 50 g Smør til stegning
-
Jordbærcreme
- 2,50 dl Creme Fraiche 38%
- 200 g Jordbær
Sådan gør du
French toast
- Pisk æggene sammen med mælken, kanelet og sukkeret, og hæld det i et fladt fad.
- Skær nougaten i mindre stykker, og smelt i en skål over vandbad.
- Smør nougaten på 4 skiver brød, og læg de andre brødskiver over. Tryk dem let sammen, og læg dem i æggemassen, så den dækker. Lad brødene ligge i ca. 1 min. på hver side.
- Smelt smørret på en slip let pande, og steg de gennemvædede sandwich, til de er gyldne på begge sider.
Jordbærcreme
- Pisk creme fraichen tyk, og vend jordbærsaucen i.
- Skyl og tør jordbærrene.
Servering
- Halver brødene, og server dem med jordbærcreme og friske jordbær.
Tip
Få inspiration til flere bagværk opskrifter lige her.