"Den simple" chokoladekage 14
Denne opskrift er til enhver chokoladeelsker, som gerne vil lave en lækker og nem chokoladekage - for den her opskrift er virkelig både lækker og nem.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Chokoladekage
- 250 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 4 Æg
- 250 g Sukker
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Pynt
- 50 g Blåbær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Chokoladecreme (skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug):
- Kog fløde op, og hæld over den mørke chokolade.
- Pisk godt sammen, og sæt derefter på køl til dagen efter, så det bliver helt fast.
Chokoladekage:
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og tilsæt derefter kakao.
- Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
- Vend smeltet og let afkølet kakaosmør i dejen, og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
- Kom dejen i en smurt og meldrysset springform på Ø 20-22 cm, og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
Samling og Pynt:
- Skær kagen ud i 14 stykker, og fordel cremen på toppene eller afsæt små toppe på stykkerne.
- Temperér chokolade eller smelt chokoladeovertræk, og hæld ud på et stykke krøllet bagepapir, der er glattet ud igen. Lad chokoladen sætte sig, pensl med valgfri støv, og knæk stykker af til pynt.
- Pynt med chokoladestykker og blåbær.
Tip
Se flere opskrifter på chokoladekage her.