Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Marcipankogle med nougat og mandelflager 5

Disse lækre marcipangrankogler med en fyldig nougatkerne er det perfekt stykke konfekt til julens festligheder. Kombinationen af marcipan, bløde nougat og de sprøde mandelflager, der danner den smukke kogleform, er både en fryd for øjet og smagsløgene. Dyp dem i mørk overtræk eller chokolade og drys lidt flormelis over for at skabe ekstra julestemning. En hyggelig juleaktivitet og et skønt stykke konfekt!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 5 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Del marcipanen og nougaten i 5 stykker.
  2. Læg ét stykke nougat i midten af hvert stykke marcipan, og form stykkerne til kegler.
  3. Sæt mandelflager i, så der dannes kogler.
  4. Smelt det mørke overtræk, eller temperer den mørke chokolade, og hæld det over koglerne. Vend og drej koglerne, så det overskydende overtræk eller chokolade løber af.
  5. Pynt med et let drys flormelis.

Tip

Se mange flere opskrifter på konfekt og julebag lige her.

Kender du forskellen på overtræk og chokolade? Læs mere om, hvorfor overtræk er nemmere at arbejde med, og få indsigt i forskellen på overtræk og chokolade.

Relateret video

Se, hvordan man nemt laver marcipankogle med nougat og mandelflager

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften