Marcipankogle med nougat og mandelflager 5
Disse lækre marcipangrankogler med en fyldig nougatkerne er det perfekt stykke konfekt til julens festligheder. Kombinationen af marcipan, bløde nougat og de sprøde mandelflager, der danner den smukke kogleform, er både en fryd for øjet og smagsløgene. Dyp dem i mørk overtræk eller chokolade og drys lidt flormelis over for at skabe ekstra julestemning. En hyggelig juleaktivitet og et skønt stykke konfekt!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 5 stk.
- 120 g Mandelflager
- Flormelis som pynt
Sådan gør du
- Del marcipanen og nougaten i 5 stykker.
- Læg ét stykke nougat i midten af hvert stykke marcipan, og form stykkerne til kegler.
- Sæt mandelflager i, så der dannes kogler.
- Smelt det mørke overtræk, eller temperer den mørke chokolade, og hæld det over koglerne. Vend og drej koglerne, så det overskydende overtræk eller chokolade løber af.
- Pynt med et let drys flormelis.
Tip
Se mange flere opskrifter på konfekt og julebag lige her.
Kender du forskellen på overtræk og chokolade? Læs mere om, hvorfor overtræk er nemmere at arbejde med, og få indsigt i forskellen på overtræk og chokolade.