Nougatkage med marcipanknogler 12
Sæt tænderne i en skøn nougatkage med sprøde knogler til halloween! Den lækre kage er nem at lave, og så er det sjovt for både børn og voksne at være med i køkkenet, når den skal pyntes. Kagen består af nougatcreme og abrikosmarmelade som er overtrukket med et marcipanlåg og pyntet med marcipanknogler. Server den i efterårsferien eller til halloweenfesten, hvor der gerne må gøres lidt ekstra ud af de søde sager!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
- 4 store Æg
- 135 g Sukker
- 90 g Hvedemel
- 40 g Kartoffelmel
- 75 g fintmalede Mandler
-
Nougatcreme
- 6 dl Piskefløde
- 1 tsk Espresso pulver (kan udelades)
- 200 g Abrikosmarmelade
- lidt Glasur til at sætte knoglerne fast
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Skær nougaten i små stykker, og læg dem i en stor skål. Bring fløde og espressopulver op til kogepunktet, og hæld det over nougaten. Rør til massen er helt blank, og stil skålen i køleskabet i 3-4 timer.
-
Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform, ca. 22 cm i diameter, og drys den med mel. Læg evt. et cirkelformet stykke bagepapir i bunden, så du er sikker på at kunne få kagen fri.
-
Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Bland mel, kartoffelmel og de fintmalede mandler sammen, og sigt i æggeblandingen. Vend forsigtigt, til dejen er ensartet.
-
Fyld dejen i den smurte form og bag i ca. 15-20 minutter, til en kødnål eller lignende kommer helt ren ud. Lag kagen køle af på en rist, før du tager den ud af formen. Del kagen på tværs i tre lige store bunde med en kniv og sytråd.
-
Pisk nougatcremen luftig med en elpisker. Læg en bund på et fad, og smør med halvdelen af abrikosmarmeladen. Spred en tredjedel af nougatcremen over. Gentag med næste bund. Læg den sidste bund øverst, og dæk hele kagen med et tyndt lag nougatcreme.
-
Dæk kagen med marcipanlåget, og tryk siderne godt ind. Skær evt. overskydende marcipan fra. Dæk kagen med film, og sæt den på køl.
-
Tænd ovnen på 200 grader. Rul marcipanen ud med lidt flormelis til en tykkelse på 5 mm. Skær marcipanen ud i forskellige størrelser knogler, og bag dem i 4-5 minutter. Hold øje med at de ikke bliver for mørke. Hæft knoglerne fast på kagen med lidt glasur.
Tip
Find flere halloween opskrifter lige her.