Fragilitébrud med nougatcreme 8
Det er nemt at lave denne dessert og den kan klargøres i op til 2 dage før brug.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Bund
- 15 g Flormelis
- 0,50 dl Æggehvide
- 0,50 tsk Eddike
- 0,75 dl Sødmælk
- 25 g Hasselnøddeflager
-
Creme
- 1 dl Piskefløde
- 0,25 dl Espresso eller stærk kaffe
- Vaniljeis
- Skovsyre
- Amarenabær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bunde: Pisk flormelis og æggehvide sammen til en stiv marengsmasse. Tilsæt eddike. Riv marcipanen fint (det er lettest hvis den er kold) og vend marcipan, mælk og nødder med marengsmassen. Smør massen ud på en silikonemåtte eller bagepapir og bag bunden ved 180 °C (ikke varmluft) i 10-15 minutter. Skru ned for ovnen til 100 °C og bag bundene i yderligere 35-45 minutter, eller til den er sprød og let gylden. Sluk for ovnen, sæt ovnlågen på klem og lad marengsene tørre i 45 minutter.
-
Creme: Lun fløde og kaffe til lige under kogepunkt. Hak nougat og chokolade og rør det i den varme fløde. Rør til massen er glat. Hæld cremen i en bøtte og sæt den i køleskab i mindst 1 time (gerne natten over.)
-
Servering: Knæk bunden i grove stykker. Anret stykker af fragilitebund på 8 tallerkner. Lav små ”æg” af nougatmasssen med en varm teske og fordel dem på tallerknerne. Fordel kirsebær og syre på tallerknerne. Sæt en kugle eller et ”æg” is på hver tallerken og servér straks.