Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser

Chokoladekransekage 24

Du har formentlig smagt kransekage, men har du smagt chokoladekransekage? Er du vild med chokolade, så bør du virkelig prøve den her opskrift. Kransekagestykkerne er bagt i en silikoneform, og pyntet med chokoladecreme på toppen. En nem og utrolig lækker dessert. Oplagt til nytår eller som petit four-kage sammen med andre så lækre kager eller konfektstykker.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 24 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Chokoladekansekage

  1. Ælt bagemarcipanen med flormelissen, og tilsæt æggehviderne af 2-3 omgange, så du får en blød masse.
  2. Smelt chokoladen, og rør den i marcipanmassen.
  3. Del marcipanmassen i 24 lige store stykker, og tryk hvert stykke grundigt ned i hvert sit hul, i en smurt petit four silikoneform. 
  4. Bag kagerne ved 200 grader i 10-12 min.
  5. Lad kagerne køle helt af, før de vendes ud af formen.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Kog fløden op, og hæld den over chokoladen. Pisk grundigt, til al chokolade er smeltet, og lad cremen stå ved stuetemperatur, ca en time, til den er fast.
  3. Kom cremen i en sprøjtepose, og pynt kagerne med en lille dut chokoladecreme.

Tip

Der kan bruges enten mørk eller lys chokolade til pynten. Vær blot opmærksom på, at der skal bruges 200 g mørk chokolade eller 300 g lys chokolade. Mængden er forskellig, fordi mørk chokolade har en fastere konsistens, og der skal derfor mindre til, for at få cremen tyk nok. 

Find flere opskrifter på kransekage her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften