Chokoladekransekage 24
Du har formentlig smagt kransekage, men har du smagt chokoladekransekage? Er du vild med chokolade, så bør du virkelig prøve den her opskrift. Kransekagestykkerne er bagt i en silikoneform, og pyntet med chokoladecreme på toppen. En nem og utrolig lækker dessert. Oplagt til nytår eller som petit four-kage sammen med andre så lækre kager eller konfektstykker.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 24 stk.
-
Kransekage med chokolade
- 160 g Flormelis
- 60 g Pasteuriserede æggehvider
-
Chokoladecreme
- 2 dl Fløde
Sådan gør du
Chokoladekansekage
- Ælt bagemarcipanen med flormelissen, og tilsæt æggehviderne af 2-3 omgange, så du får en blød masse.
- Smelt chokoladen, og rør den i marcipanmassen.
- Del marcipanmassen i 24 lige store stykker, og tryk hvert stykke grundigt ned i hvert sit hul, i en smurt petit four silikoneform.
- Bag kagerne ved 200 grader i 10-12 min.
- Lad kagerne køle helt af, før de vendes ud af formen.
Chokoladecreme
- Hak chokoladen fint.
- Kog fløden op, og hæld den over chokoladen. Pisk grundigt, til al chokolade er smeltet, og lad cremen stå ved stuetemperatur, ca en time, til den er fast.
- Kom cremen i en sprøjtepose, og pynt kagerne med en lille dut chokoladecreme.
Tip
Der kan bruges enten mørk eller lys chokolade til pynten. Vær blot opmærksom på, at der skal bruges 200 g mørk chokolade eller 300 g lys chokolade. Mængden er forskellig, fordi mørk chokolade har en fastere konsistens, og der skal derfor mindre til, for at få cremen tyk nok.
Find flere opskrifter på kransekage her.