Små kransekagetoppe 10
Kransekagetoppe eller kransekagetårn – kært barn har mange navne – er en klassisk dansk dessert, der ofte forbindes med nytårsaften, hvor de sprøde og søde kager traditionelt nydes sammen med et glas champagne ved midnat. Men hvorfor begrænse sig til kun én gang om året? Disse små kransekagetoppe er perfekte til enhver festlig lejlighed og kan nemt tilpasses til både konfirmation, bryllup, studenterfest og fødselsdag. Pynt de små kransekagestykker præcis, som du ønsker, så de passer til lige netop den lejlighed, du skal servere dem til.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 150 g Sukker
- 2 stk. Æggehvider
-
Pynt
- 100 g Flormelis
- 0,50 Æggehvide
Sådan gør du
- Rør sukkeret sammen med æggehviderne. Lad massen trække 30-60 min., til sukkeret er opløst. Ælt massen godt sammen med marcipanen.
- Rul kransekagemassen ud til tynde stænger på ca. 1,5 cm i tykkelsen. Tryk stængerne flade på den ene side, ned mod bordet, så du får den klassiske trekantede kransekageform.
- Skær stængerne á 8, 10, 12 og 14 cm, og form stængerne til kransekageringe (fugt fingrene, for at undgå, at ringene klistrer fast).
- Bag kransekageringene ved 210°C i 10-20 min, til de er let gyldne.
- Rør en tyk glasur af sigtet flormelis og æggehvide, og kom glasuren i en lille sprøjte pose.
- Dekorer kransekagestykkerne med glasuren i det ønskede mønster.
Tip
Det er nemmest at pynte kransekagestykkerne med glasur, inden du samler det lille tårn.
Du kan få tips og tricks til inspiration til hvordan du kan pynte din kransekagetop.
Se vores store opskriftsunivers med kransekageopskrifter.