Pandekageroser med marcipanfyld 10
Elsker du pandekager? Så prøv denne lækre og kreative opskrift på pandekageroser med marcipanfyld! Et skønt alternativ til den klassiske pandekagelagkage – eller en sjov og anderledes dessert, der imponerer både børn og voksne. De fine pandekager rulles til roser, fyldes med marcipan og flødeskum og er nemme at lave. Prøv opskriften og lad dig inspirere!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Pandekager
- 3 Æg
- 4 dl Sødmælk
- 0,50 tsk Salt
- 2 tsk smeltet Smør
- 3 dl Hvedemel
- Smør til stegning
-
Fyld
- 0,75 dl Fløde til marcipanen
- 4 dl Fløde til flødeskum
- 1 tsk Sukker
-
Pynt
- 1 Håndfuld Mandelflager
Sådan gør du
Pandekager:
-
Slå æggene ud i en skål. Tilsæt mælk, salt og smeltet smør, og pisk let sammen.
-
Rør derefter melet i lidt ad gangen, indtil dejen er glat og uden klumper.
-
Varm en pande op med lidt smør.
-
Hæld en lille portion dej på panden og drej den, så dejen fordeles jævnt i et tyndt lag. Steg pandekagen, indtil den er let gylden på undersiden, vend den og steg den kort på den anden side.
-
Gentag processen, indtil al dejen er brugt op. Lad pandekagerne køle af.
Fyld:
- Skær marcipanen i mindre stykker og bland den med 0,75 dl fløde i en skål.
- Rør indtil du får en jævn og cremet masse.
-
I en anden skål, tilsæt 4 dl fløde og sukker, pisk indtil det bliver til en fast flødeskum.
Samling:
-
Skær hver pandekage i en spiralformet strimmel (som en serpentin). Tag fat i den inderste ende af strimlen og rul den op mod ydersiden, så den danner en roseform. Placer hver pandekagerose på et fad.
-
Kom flødeskummet i en sprøjtepose med en tynd tylle. Sprøjt flødeskum ind i mellem lagene på hver pandekagerose.
-
Fyld midten af hver rose med marcipanfyldet ved hjælp af en sprøjtepose.
-
Rist mandelflagerne let på en tør pande, indtil de er gyldne, og drys dem over pandekageroserne som pynt.
Tip
Se andet foto for hjælp til udskæring af pandekage i serpentin form.
Du kan finde endnu flere opskrifter på pandekager og vafler lige her