Æbleskiver med kransekage og æblekompot 25
Denne skønne opskrift på hjemmebagte æbleskiver med kransekage og æblekompot er helt perfekt til hele familien. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.
- 2 Æbler (små)
- 50 g Sukker
- 200 g Hvedemel
- 0,25 tsk Salt
- 1 tsk Sukker
- 0,50 tsk Kardemomme (stødt)
- 4 Æg
- 2,50 dl Piskefløde
- 50 g Smør (smeltet) +lidt til bagning
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Halvér æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små tern.Bring æbler og sukker langsomt i kog og lad dem simre til de er møre.
-
Bland hvedemel, salt, sukker og kardemomme. Pisk æggeblommer og fløde sammen og rør det i melet. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Vend til sidst smeltet smør i dejen.
-
Varm æbleskivepanden op og kom lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne trekvart op med dej og kom efter 1 minut lidt æblekompot samt marcipan i hver. Vend dem når de begynder at stivne i kanten, men stadig er flydende i midten.
-
Hold æbleskiverne varme i ovnen og servér drysset med flormelis.
Tip
I stedet for kransekagemasse, kan der også anvendes Original ODENSE Marcipan.
Find alle opskrifter på lækre pandekager og vafler lige her.
Find flere opskrifter med æble her.