Pæretærte, blommetærte, skovbærtærte og...
Frisk frugt og lækre bær er definitionen på det tidlige efterår. De smager sødt, saftigt og er fantastiske i efterårets desserter.
Der findes et utal af forskellige frugter og bær, som alle smager skønt i de lækre desserter, der skal laves i løbet af efteråret. De forskellige kager kan både nydes til eftermiddagskaffen i sofaen på de kolde dage eller serveres på hyggelige weekender, hvor der kommer gæster på besøg.
Se her hvordan du laver den perfekte mørdej til dine tærter.
Sæson for frugt og bær
Når pærerne kommer i sæson i september og oktober, blommerne i september, skovbær i september og -hvis du er heldig- oktober, så er der ikke noget bedre ned at bruge de friske, saftige frugter og bær til en hjemmelavet dessert. Smør ærmerne op, og kast dig ud i nole af efterårets bedste kager!
Nedenfor har vi samlet vores bud på lækre frugt- og bærtærter, så du kan finde inspiration til, hvordan du kan bruge efterårets høst til lækkert bagværk, når jordbærtærte-sæsonen er slut. Du kan finde alle vores opskrifter på frugttærter her.
Pæretærte
Når pærerne kommer i sæson i september og oktober, er der ikke noget bedre, end at bruge de friske, saftige frugter til en hjemmelavet pæretærte. Smør ærmerne op, og kast dig ud i en af efterårets bedste kager.
I stedet for at lave den klassiske pæretærte i en rund form, har vi her bagt en fransk pæretærte i et aflangt tærtefad.
For at gøre pæretærten ekstra lækker, er den lavet på en marcipanmasse af ODENSE marcipan og mandelflager, som supplerer pærerne rigtig godt i smagen.
Prøv den lækre opskrift på fransk pæretærte.
Blomme-blåbærtærte
Blommetærter kan laves i mange forskellige varianter - enten i en variant kun med blomme eller som her kombineret med lækre bær.
Denne blomme-blåbær tærte indeholder både meget lækkert frugt og bær, men også marcipan som giver den ultimative smagsoplevelse. Brug vores ODENSE marcipan til dine tærter, så er du sikret den bedste kvalitet og smag.
Blomme-blåbærtærten er både ideel til at servere til eftermiddagskaffen, når frugter og bær begynder at modne, men er også fantastisk at servere for dine gæster i weekenden.
Prøv den lækre blomme-blåbærtærte her og pynt den præcis som du ønsker!
Chokoladetærte med kransekage og bær
Er man ikke så meget til frugt og bær bagt ind i kagen, kan man i stedet for prøve denne lækre chokoladetærte med kransekage og pyntet med bær på toppen.
Den lækre tærtebund og kransekage kombineret med chokoladeganache af ODENSE mørk chokolade 55% og bær på toppen kombinerer de lækre søde og syrlige smage.
For at gøre arbejdet endnu lettere for dig selv, kan du med fordel bruge ODENSE færdiglavet kransekagedej til at lave kanten af kransekrage. Så er du også sikret den gode kransekagesmag!
Brombærpocheret pæretærte med marcipan
Forkæl dine gæster i weekenden med denne brombærpocheret pæretærte. Tærten laves på en tærtebund med en marcipan- og chokolademasse - og selvfølgelig de friske brombærporcheret pærer.
Denne pæretærte smager lidt mere end den klassiske pæretærte, da den indeolder ODENSE Mørk chokolade i marcipanmassen og selvfølgelig fordi pærerne er blevet porcheret i lækre bær. Det giver en anderledes søde og sammen giver det en lækker efterårstærte.