Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 6 anmeldelser

Påskemuffins med nougat og marcipan 12

Lækre påskemuffins med marcipantern, skøn nougat og hakkede valnødder. Opskriften er ligetil, og det tager kun 1 time at færdiggøre de skønne og knasende muffins. Supplér eventuelt med muffinforme i en flot forårsfarve som fx gul eller grøn. Som et alternativ til muffinsversionen kan kagen med fordel laves i en tærteform, hvilket også giver et godt resultat.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • Muffins

  • 225 g Hvedemel
  • 80 g Sukker
  • 1 spsk Bagepulver
  • 0,50 tsk Salt
  • 50 g hakkede Valnødder
  • 1 Æg
  • 1 Æggehvide
  • 2 dl Mælk
  • 100 g Original ODENSE Marcipan 200g skåret i små tern
  • Smuldredej

  • 35 g Sukker
  • 25 g Smør
  • Lidt Salt
  • Lidt Vaniljesukker
  • 20 g Hakkede Mandler
  • 40 g Hvedemel
  • 20 g hakkede Hasselnøddeflager

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Bland hvedemel, sukker, bagepulver, salt og hakkede valnødder sammen.
  2. Smelt nougat, og bland derefter sammen med æg, æggehvide og mælk. Skær 100 g marcipan i små tern.
  3. Bland melblanding og nougatblanding sammen, og rør i 3-5 minutter med en elpisker. Bland derefter marcipantern i, og fordel dejen i 12 forme.
  4. Arbejd ingredienserne til smuldredej sammen i hånden, og fordel smuldredejen på kagerne.
  5. Bag muffins ved 200° C i 25 minutter.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Kan også laves som en tærte i en tærteform på 21 cm. Bag da tærten ved 200° C i 40 minutter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften