Påskemuffins med nougat og marcipan 12
Lækre påskemuffins med marcipantern, skøn nougat og hakkede valnødder. Opskriften er ligetil, og det tager kun 1 time at færdiggøre de skønne og knasende muffins. Supplér eventuelt med muffinforme i en flot forårsfarve som fx gul eller grøn. Som et alternativ til muffinsversionen kan kagen med fordel laves i en tærteform, hvilket også giver et godt resultat.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Muffins
- 225 g Hvedemel
- 80 g Sukker
- 1 spsk Bagepulver
- 0,50 tsk Salt
- 50 g hakkede Valnødder
- 1 Æg
- 1 Æggehvide
- 2 dl Mælk
-
Smuldredej
- 35 g Sukker
- 25 g Smør
- Lidt Salt
- Lidt Vaniljesukker
- 20 g Hakkede Mandler
- 40 g Hvedemel
- 20 g hakkede Hasselnøddeflager
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bland hvedemel, sukker, bagepulver, salt og hakkede valnødder sammen.
-
Smelt nougat, og bland derefter sammen med æg, æggehvide og mælk. Skær 100 g marcipan i små tern.
-
Bland melblanding og nougatblanding sammen, og rør i 3-5 minutter med en elpisker. Bland derefter marcipantern i, og fordel dejen i 12 forme.
-
Arbejd ingredienserne til smuldredej sammen i hånden, og fordel smuldredejen på kagerne.
-
Bag muffins ved 200° C i 25 minutter.
Tip
Find alle vores opskrifter til påske lige her.
Kan også laves som en tærte i en tærteform på 21 cm. Bag da tærten ved 200° C i 40 minutter.