Julekransekagekonfekt 40
Her finder du opskriften på skøn julekransekagekonfekt, som er udviklet af Annemette Voss, vinder af Den Store Bagedyst efteråret 2013 på DR1. Følg opskriften herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 40 stk.
-
Kransekagebunde
- 80 g Æggehvider
- 160 g Rørsukker
- 1 stk. Appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
-
Nougatfyld
- 2 dl Piskefløde
- 1 bl. Husblas
-
Sveskefyld
- 7 stk. Svesker
- 0,50 dl Vand
- 1 spsk Sukker
- 1 stk. Citron (kun saften)
-
Chokoladedyp
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bland æggehvide med sukker og appelsinskal og lad det trække i 30 min.
-
Ælt marcipan og æggemasse sammen til det har en jævn konsistens.
-
Fyld massen i en stofsprøjtepose med stjernetyl og sprøjt små rosetter i 4 cm diameter ud på bagepapir.
-
Bag i ovnen ved 190 grader i ca 10-12 min.
-
Udblød husblas i koldt vand. Varm fløden op til kogepunktet og fjern fra varmen.
-
Nougat i små stykker tilsættes i fløden, og røres godt sammen. Rør husblassen ud i den varme nougatfløde.
-
Stil på køl i 3 timer til massen har sat sig lidt. Piskes derefter fast med en el-pisker. Fyldes i en sprøjtepose – klar til brug.
-
Kog vand, sveske, sukker og citron op i ca 5 min. Blend det med en stavblender til en jævn masse. Lad det køle af og fyld i en sprøjtepose – klar til brug.
-
Saml de små kransekager to og to med en lille smule sveskefyld i midten og en rand af nougatcreme. Lad det lige sætte sig på køl inden de dyppes i chokoladen.
-
Temperér den mørke chokolade eller smelt overtræk efter instruktionen på emballagen.
-
De samlede kransekager dyppes i chokoladen, så den ene halvdel dækkes. Dryp godt af og stil dem til at tørre. Drys evt med lidt bladguld.
Tip
Find flere konfektopskrifter lige her