Små konfektjuletræer 15
Lav de fineste små konfektjuletræer af hjemmelavet citron/lime-marcipan, der giver konfekten en dejlig frisk smag. I midten er der knas af valnødder, og så er bunden dyppet i ODENSE mørk chokolade.
Opskriften er en forbrugervinderopskrift. Vi kunne ikke stå for det søde ydre, den dejlige smag, og det at de er nemme og sjove at lave. Den lækre og flotte opskrift er udviklet af @lbymartine.
OBS: Konfektstykket er i sin tid udviklet med vores Limited Edition marcipan med citron/lime. Denne marcipan havde den særprægede grønne farve, der fremgår af billedet. Du kan selv tilføje grøn farve til din hjemmelavede citron/lime-marcipan.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
- Citronskal fra 1/2 citron
- Citronsaft fra 1/2 citron
- Limeskal fra 1 lime
- Limesaft fra 1/2 lime
- 1 Grøn Farve
- 40 g fint hakkede Valnødder
- 30 g Sukker
- 1 lille økologisk Appelsin skallen heraf
- 0,50 Appelsin saften heraf
Sådan gør du
- Mix 150 g. Original ODENSE Marcipan og citron- og limeskal sammen. Smag til med saft fra citronen og limen. Farv eventuelt massen med grøn farve.
- Del marcipanen i ca. 15 stykker.
- De finthakkede valnødder, sukker, appelsinskal og appelsinsaft koges op og koges til saften er kogt væk. Omrøres hele tiden. Afkøles
- "Pak" lidt fyld ind i marcipanstykkerne og form dem til en kegle/juletræ. Rester af valnødderne kan bruges til anden konfekt eller på morgenmaden.
- Dyp bunden af juletræet i tempereret chokolade.
- Stil juletræerne på køl.
Tip
Klip små "takker" i juletræet med en saks for at give træet grene og et andet look.
Der vil være chokolade til overs, som kan gemmes til andre projekter, men for at kunne dyppe juletræerne i chokoladen kræver det en vis mængde
Juletræerne kan holde sig i 2-3 dage på køl.
Find flere konfektopskrifter lige her