Sværhedsgrad
Arbejdstid
10 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
40 minutter
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Små konfektjuletræer 15

Lav de fineste små konfektjuletræer af hjemmelavet citron/lime-marcipan, der giver konfekten en dejlig frisk smag. I midten er der knas af valnødder, og så er bunden dyppet i ODENSE mørk chokolade. 

Opskriften er en forbrugervinderopskrift. Vi kunne ikke stå for det søde ydre, den dejlige smag, og det at de er nemme og sjove at lave. Den lækre og flotte opskrift er udviklet af @lbymartine.

OBS: Konfektstykket er i sin tid udviklet med vores Limited Edition marcipan med citron/lime. Denne marcipan havde den særprægede grønne farve, der fremgår af billedet. Du kan selv tilføje grøn farve til din hjemmelavede citron/lime-marcipan.

 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 15 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Mix 150 g. Original ODENSE Marcipan og citron- og limeskal sammen. Smag til med saft fra citronen og limen. Farv eventuelt massen med grøn farve.
  2. Del marcipanen i ca. 15 stykker.
  3. De finthakkede valnødder, sukker, appelsinskal og appelsinsaft koges op og koges til saften er kogt væk. Omrøres hele tiden. Afkøles
  4. "Pak" lidt fyld ind i marcipanstykkerne og form dem til en kegle/juletræ. Rester af valnødderne kan bruges til anden konfekt eller på morgenmaden.
  5. Dyp bunden af juletræet i tempereret chokolade.
  6. Stil juletræerne på køl.

Tip

Klip små "takker" i juletræet med en saks for at give træet grene og et andet look.

Der vil være chokolade til overs, som kan gemmes til andre projekter, men for at kunne dyppe juletræerne i chokoladen kræver det en vis mængde

Juletræerne kan holde sig i 2-3 dage på køl.

Find flere konfektopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften