Hindbær clafoutis med marcipan og hvid chokolade 8
En clafoutis er en klassisk fransk kage, der traditionelt kan laves med forskellige frugter såsom kirsebær, rabarber eller æbler. Vi har givet vores version et ekstra sommerligt tvist ved at bruge hindbær. Denne frugttærte indeholder groft hakket chokolade og marcipan, som med fordel også kan rives over toppen af kagen, som giver en lækker sprød overflade. Til slut er tærten drysset med frysetørrede hindbær. En lækker, sød og frisk kage, der smager af sommerens bær.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Clafoutis
- 50 g Smør
- 1 tsk Smør til formen
- 1 Vaniljestang - vaniljesukker kan også bruges
- 75 g Sukker
- 100 g Hvedemel
- 0,25 tsk Flagesalt
- 4 Æg
- 2 dl Sødmælk
- 250 g Hindbær
-
Pynt
- 1 spsk Sukker til drys
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Tænd ovnen på 200°C.
- Smelt smørret i en lille gryde.
- Hak chokoladen groft.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret. Bland hvedemelet, vaniljesukkeret og flagesaltet.
- Pisk æggene ud i melblandingen, og rør af nogle omgange mælken i. Tilsæt det smeltede smør.
- Hæld dejen i et smurt ildfast fad eller en lille bradepande (ca 20x 30 cm).
- Fordel chokoladen, revet marcipan og hindbærrene ovenpå dejen, og drys med lidt ekstra sukker. Riv også gerne lidt ekstra marcipan over. Det giver en lækker sprød overflade, på den færdige kage.
- Bag kagen i ca. 10 min ved 200°C, hvorefter du sænker temperaturen til 180°C, og bager i yderligere ca. 20 min, indtil kagen er gyldenbrun.
- Drys den nybagte clafoutis med lidt sukker og frysetørrede hindbær og server den gerne kold med fx vaniljeis eller creme fraich til.
Tip
Find endnu flere lækre opskrifter på tærter her.