Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Lagkage med solbær og marcipanbånd 11

Solbær er for alvor på vej tilbage og i denne lagkage får de lov at spille hovedrollen. Den lækre syrlighed fra solbærmarmeladen giver kagen et friskt løft, der klæder både den lette flødeskum og de klassiske lagkagebunde. Et bånd af marcipan med et strejf af sødme samler hele herligheden og gør kagen både smuk og indbydende.

Lagkagen er nem at samle og kræver ikke meget mere end lidt tålmodighed og kærlighed til solbær, og med de spiselige blomster på toppen bliver den lige så fin, som den er velsmagende. Perfekt til sommerens fester eller når du bare vil forkæle dine gæster med noget, der både føles nyt og velkendt på samme tid.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 11 personer

  • Solbærlagkage

  • 0,75 dl Vand
  • 0,50 dl Solbærsaft
  • 3 stk. Lagkagebunde
  • 0,50 dl Piskefløde
  • 4 bl. Husblas
  • 400 g Solbærmarmelade (delt i 2 portioner a 200g)
  • Marcipanbånd

  • 200 g Flormelis
  • 40 g Glukosesirup
  • Pynt

  • 1 Stedmoderblomster, spiselige

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Solbærlagkage

  1. Bland vand og solbærsaft, og pensl alle 3 lagkagebunde med saften.
  2. Læg en af lagkagebundene på et serveringsfad.
  3. Læg husblas i blød i koldt vand, i ca. 10 min.
  4. Pisk fløden til let skum.
  5. Smelt husblas i en lille gryde eller i mikroovnen og rør det i den ene portion marmeladen. Tilsæt halvdelen af flødeskummet og vend det godt sammen, inden den sidste halvdel af flødeskummet vendes forsigtigt i.
  6. Tag en lille skålfuld af solbærskummet fra til pynt og fordel ellers resten af skummet imellem de 3 lagkagebunde. Fordel den sidste portion marmelade på toppen af lagkagen. Sæt kagen i køleskabet.

Pynt

  1. Ælt marcipanen med flormelis og glukose. Tilsæt evt. en spiseskefuld vand, hvis marcipanen er for tør. Pak marcipanen i en plasticpose og lad den gerne hvile ved stuetemperatur en times tid.
  2. Rul marcipanen ud i rigeligt flormelis, på både bord og kagerulle og skær den til, så den passer til et bånd omkring kagen. Rul marcipanbåndet sammen til en rulle (sørg for at drysse lidt flormelis på først, så ikke det klistre sammen) og rul derefter marcipanbåndet ud igen, rundt om kagen.
  3. Pynt kagen med dutter af det sidste solbærskum og fine spiselige blomster.

Tip

Du kan også bage dine egne lagkagebunde med marcipan. Find opskriften her. Vær opmærksom på at denne opskrift giver 4 bunde, men her kan antallet blot ændres til 3 i drop-down-menuen. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften