Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Kransekage-konfekt med appelsin og kokos 18

Bag lækkert kransekagekonfekt med årets marcipan med smag; Marcipan Orange. Kransekagekonfekten bages med fint blendet kokosmel og frisk appelsinsaft. Efter bagningen pyntes kagerne med fyldig, mørk chokolade, kokosflager vendt i guldstøv, strimler af appelsinskal og tørret abrikos. Konsistensen på kagerne er chewy med små nister fra kokosmelet. Kransekagen får en særlig frisk og sød smag fra appelsinen og abrikoserne som komplimenteres godt af den svage bitterhed fra chokoladen og appelsinskallen. 

De små runde kransekager er oplagte at forkæle sig selv og sine nærmeste med i den søde juletid og et oplagt bud på en alternativ kransekage til nytår. 

Opskriften er udviklet af Louise Bering, der står bag Instagramprofilen @HomemadeByBering. Her deler Louise nem hjemmelavet hverdagsluksus i form af lette og lækre opskrifter. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 18 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Kransekage-konfekt med appelsinmarcipan

  1. Blend kokosmelet fint.
  2. Riv marcipanen.
  3. Bland kokosmelet, marcipanen, ægget, sukkeret, saltet og appelsinsaft og -skal i en skål, og rør til det bliver en ensartet masse. 
  4. Lad massen hvile i 30 minutter på bordet. 
  5. Tænd ovnen på 190° C, almindelig ovn.
  6. Fordel massen i en silikoneform med Ø50 mm huller. Arbejd med fugtige fingre, så dejen ikke klistre til dine fingre (har du ikke en silokoneform så se tip længere nede for et alternativ). 
  7. Bag kransekagerne i 15-17 min., til de er gyldne på toppen. 
  8. Lad kagerne køle helt af, inden du tager dem ud af formen, ellers knækker de. 

Chokolade og topping

  1. Skær abrikoserne i tern af 0,5*0,5 cm. 
  2. Vend kokosflagerne i guldstøv.
  3. Skær appelsinskal i fine strimler á 1 mm tykkelse.
  4. Temperer chokoladen.
  5. Pynt de helt afkølede kransekager med tempereret chokolade og efterfølgende abrikosstykker, glimtende kokosflager og strimler af appelsinskal.
  6. Lad chokoladen sætte sig og server. 

 

Tip

Lav kransekage-konfekten uden silikoneform: 
Fugt hænderne, så de våde , og tril kugler af kransekagemassen. Giv kuglerne et lille tryk. Bag kuglerne i 10-15 min. Hold øje med dem, da massen hurtigere får farve, når kagerne ikke bages i en silikoneform. 

Opbevar kransekagerne i en lufttæt beholder på køl, så har du glæde af dem hele julen (hvis ikke de er spist inden).

Du kan læse og se meget mere her, om hvordan du temperer chokolade.

Find endnu flere lækre opskrifter på både kransekage og  konfekt lige her.

Relateret video

Sådan laver du kransekage-konfekt med appelsin og kokos

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften