Kransekage-konfekt med appelsin og kokos 18
Bag lækkert kransekagekonfekt med årets marcipan med smag; Marcipan Orange. Kransekagekonfekten bages med fint blendet kokosmel og frisk appelsinsaft. Efter bagningen pyntes kagerne med fyldig, mørk chokolade, kokosflager vendt i guldstøv, strimler af appelsinskal og tørret abrikos. Konsistensen på kagerne er chewy med små nister fra kokosmelet. Kransekagen får en særlig frisk og sød smag fra appelsinen og abrikoserne som komplimenteres godt af den svage bitterhed fra chokoladen og appelsinskallen.
De små runde kransekager er oplagte at forkæle sig selv og sine nærmeste med i den søde juletid og et oplagt bud på en alternativ kransekage til nytår.
Opskriften er udviklet af Louise Bering, der står bag Instagramprofilen @HomemadeByBering. Her deler Louise nem hjemmelavet hverdagsluksus i form af lette og lækre opskrifter.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 18 stk.
-
Kransekage-konfekt med appelsinmarcipan
- 120 g fint blendet Kokosmel
- 1 Æg
- 75 g Sukker
- 0,30 tsk Salt
- Revet skal og saft fra 1/2 økologisk Appelsin
-
Chokolade og topping
- 5 store Abrikoser
- 0,50 dl Kokosflager
- strimler af Appelsinskal fra 1/2 økologisk appelsin
-
Køb alle ingredienser til en skarp pris i:
Sådan gør du
Kransekage-konfekt med appelsinmarcipan
- Blend kokosmelet fint.
- Riv marcipanen.
- Bland kokosmelet, marcipanen, ægget, sukkeret, saltet og appelsinsaft og -skal i en skål, og rør til det bliver en ensartet masse.
- Lad massen hvile i 30 minutter på bordet.
- Tænd ovnen på 190° C, almindelig ovn.
- Fordel massen i en silikoneform med Ø50 mm huller. Arbejd med fugtige fingre, så dejen ikke klistre til dine fingre (har du ikke en silokoneform så se tip længere nede for et alternativ).
- Bag kransekagerne i 15-17 min., til de er gyldne på toppen.
- Lad kagerne køle helt af, inden du tager dem ud af formen, ellers knækker de.
Chokolade og topping
- Skær abrikoserne i tern af 0,5*0,5 cm.
- Vend kokosflagerne i guldstøv.
- Skær appelsinskal i fine strimler á 1 mm tykkelse.
- Temperer chokoladen.
- Pynt de helt afkølede kransekager med tempereret chokolade og efterfølgende abrikosstykker, glimtende kokosflager og strimler af appelsinskal.
- Lad chokoladen sætte sig og server.
Tip
Lav kransekage-konfekten uden silikoneform:
Fugt hænderne, så de våde , og tril kugler af kransekagemassen. Giv kuglerne et lille tryk. Bag kuglerne i 10-15 min. Hold øje med dem, da massen hurtigere får farve, når kagerne ikke bages i en silikoneform.
Opbevar kransekagerne i en lufttæt beholder på køl, så har du glæde af dem hele julen (hvis ikke de er spist inden).
Du kan læse og se meget mere her, om hvordan du temperer chokolade.
Find endnu flere lækre opskrifter på både kransekage og konfekt lige her.