Daddelkonfekt med marcipan og peanuts 24
Daddelkonfekt med marcipan og peanuts er en skøn kombination af sødt og salt, cremet og knasende. De bløde og søde dadler og de knasende, salte peanuts, i kombination med marcipan og chokolade, skaber en luksuriøs smagsoplevelse, der er både enkel og raffineret. Et "lidt ud over det sædvanlige"-konfektoplevelse, der vil imponere til både til jul, fødselsdage og andre festlige begivenheder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 24 stk.
- 125 g Dadler uden sten
- 1 spsk Peanutbutter
- 60 g Peanuts
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Riv 50 g. af den rene rå marcipan.
- Skær dadlerne i mindre stykker. Blend dadlerne til en fin masse sammen med peanutbutteren og de 50 g. revet marcipan. Hak peanuts, og bland dem i marcipan-/daddelmassen.
- Del massen i 4 lige store dele. Rul hver del til en aflang stang, der er ca. 1½ cm i diameter. Læg stængerne på et fad, og stil dem på køl i min. 1 time.
- Del den resterende marcipan i 4 dele. Rul dem ud til aflange flade stykker på størrelse med daddelstængerne.
- Pak hver stang ind i et marcipanstykke.
- Smelt overtrækket i en skål i mikroovnen eller over vandbad. Pensl overtrækket overalt på marcipanstængerne.
- Stil igen stængerne på køl i min 1 time.
- Skær stængerne i ca. 2 cm tykke skiver lige inden servering.
Konfekten skal opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder.
Tip
Find flere konfektopskrifter her.