Chokoladedrøm med guldkonfekt 14
Her får du opskriften på en lækker chokoladedrømmekage med kakao og chokoladecreme. Kagen pyntes med guldkonfekt, brombær og mynteblade. En skøn og lækker kage for hele familien.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 personer
-
Kagebund
- 250 g Sukker
- 2 Æg
- 1,75 dl Mælk
- 225 g Hvedemel
- 20 g Kakao
- 10 g Bagepulver
- 150 g smeltet Smør
-
Topping
- 7 spsk stærk Kaffe
- 10 g Kakao
- 10 g Vaniljesukker
- 180 g Flormelis
- 150 g Smør
- 75 g Kokosmel
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Pynt
- Brombær
- Mynte
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Chokoladecreme (skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug):
- Kog fløde op, og hæld over den mørke chokolade.
- Pisk massen godt sammen, og sæt på køl til dagen efter, så det bliver helt fast.
Kagebund:
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Tilsæt skiftevis sigtet mel, kakao, bagepulver, mælk og smeltet smør til æggemassen. Rør massen godt sammen.
- Kom dejen i en smurt og meldrysset springform på ca. Ø 20-22 cm. Bag ved 160° C i ca. 40-45 min. Lad kagen køle af, inden topping påføres.
Samling og topping:
- Pisk chokoladecremen luftig.
- Bland kaffe, kakaopulver, vaniljesukker, flormelis og smør sammen, og kog massen op. Tilsæt kokos, og rist toppingen godt igennem.
- Fordel kokostoppingen på den afkølede kage, og lad den størkne helt. Del den afkølede kage på midten, og smør chokoladecremen på nederste del. Sæt toppen af kagen oven på cremen.
- Tril kugler af marcipan og overtræk med tempereret chokolade eller smeltet overtræk. Pensl marcipankuglerne med guldstøv, når chokoladen er størknet.
- Pynt kagen med guldkonfekt, brombær og et par mynteblade.
Tip
Lav gerne chokoladecremen dagen før brug, så den kan nå at sætte sig.
Se flere opskrifter på chokoladekage her.
Se flere drømmekage-opskrifter her.