Hindbærsnitter 15
Sprøde, smørbagte mørdejsbunde lagt sammen med et lag sød og let syrlig hindbærmarmelade og toppet med et strejf af glasur og et drys af frysetørrede hindbær. Hindbærsnitter er den perfekte balance mellem knas, frugtighed og sødme, der smelter på tungen. Hjemmelavede smager bare bedre - og de er nemmere at lave, end du tror! 😍
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
-
Mørdej
- 250 g Hvedemel
- 100 g Flormelis
- 200 g koldt Smør
- 1 Æg
-
Pynt
- 200 g Hindbærmarmelade
- 100 g Flormelis
Sådan gør du
Mørdej
- Bland hvedemel, flormelis og fint revet marcipan i en skål.
- Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med ægget.
- Tryk dejen flad og pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 min., så den bliver let at arbejde med. Dejen kan med fordel laves dagen før (eller flere dage før) og opbevares i køleskabet.
- Del dejen i to, og rul hvert stykke ud på et bord drysset med mel, til ca. 3 mm. tykkelse. Vær effektiv og hav rigeligt med mel på bordet, så ikke dejen bliver blød og hænger fast i bordet. Hvis dejen bliver for blød, kan den blot lægges tilbage på køl, til den er fast igen.
- Udstik dejen til ca. 30 kager. Du kan bruge en udstikker eller et glas på ca. 6 diameter.
- Læg forsigtigt kagerne på to bageplader med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 8 min. til de er gyldne.
Pynt
- Smør halvdelen af kagerne med hindbærmarmelade, og læg dem sammen.
- Rør flormelis med kogende vand til en tyk glasur, og dekorer kagerne.
- Drys med frysetørret hindbær.
Tip
Hindbærsnitterne er bedst og mest sprøde når de friskbagte, men de kan dog også fryses.
Bør opbevares i kagedåse, ved stuetemperatur.
Lav gerne mørdejen en dag eller flere dage i forvejen. Mørdej kan holde sig ca. 14 dage i køleskabet.
Find endnu flere opskrifter på lækre kager lige her.