Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 8 anmeldelser

Banankage med chokolade 10

Opskrift på en skøn chokolade-banankage toppet med lækker chokoladeganache - helt perfekt til dig, der bare elsker chokolade og ikke mindst en hjemmelavet banankage. Du kan pynte banankagen med et fint mønster af rosetter i chokoladeganache eller sprøjte et valgfrit mønster. Uanset mønster er det en skøn og lækker banankage at servere for hele familien.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Banankage:

  1. Tænd ovnen på 175°C, og læg bagepapir i en springform på Ø 22 cm.
  2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen.
  3. Mos bananerne med en gaffel, og rør bananmosen i dejen.
  4. Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt, og sigt det i dejen.
  5. Hak chokoladen groft (med mindre du bruger ODENSE Chokolade Chunks) og skær marcipanen i små tern. Vend chokolade og marcipan i dejen.
  6. Fordel dejen i en stor springform, og bag banankagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden. Afkøl kagen på en rist.

Chokoladeganache:

  1. Kog fløde og glukose op, og hæld det over chokoladen.
  2. Rør ganachen grundigt sammen med en dejskraber.
  3. Når ganachen er omkring 40°C tilsættes smør. Blend derefter med en stavblender, til ganachen er helt blank.
  4. Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sprøjt ud på kagen i fine rosetter eller andet ønsket mønster. (Er ganachen for blød, kan du sætte den i køleskabet, til den er blevet fastere)

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften