Banankage med chokolade 10
Opskrift på en skøn chokolade-banankage toppet med lækker chokoladeganache - helt perfekt til dig, der bare elsker chokolade og ikke mindst en hjemmelavet banankage. Du kan pynte banankagen med et fint mønster af rosetter i chokoladeganache eller sprøjte et valgfrit mønster. Uanset mønster er det en skøn og lækker banankage at servere for hele familien.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Banankage
- 100 g blødt Smør
- 150 g Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 3 Æg
- 2 modne Bananer
- 100 g Hvedemel
- 25 g Kakaopulver
- 1 tsk Bagepulver
- 1 knsp. Salt
-
Chokoladeganache
- 1 dl Fløde
- 20 g Glukose
- 25 g saltet Smør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Banankage:
- Tænd ovnen på 175°C, og læg bagepapir i en springform på Ø 22 cm.
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen.
- Mos bananerne med en gaffel, og rør bananmosen i dejen.
- Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt, og sigt det i dejen.
- Hak chokoladen groft (med mindre du bruger ODENSE Chokolade Chunks) og skær marcipanen i små tern. Vend chokolade og marcipan i dejen.
- Fordel dejen i en stor springform, og bag banankagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden. Afkøl kagen på en rist.
Chokoladeganache:
- Kog fløde og glukose op, og hæld det over chokoladen.
- Rør ganachen grundigt sammen med en dejskraber.
- Når ganachen er omkring 40°C tilsættes smør. Blend derefter med en stavblender, til ganachen er helt blank.
- Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sprøjt ud på kagen i fine rosetter eller andet ønsket mønster. (Er ganachen for blød, kan du sætte den i køleskabet, til den er blevet fastere)
Tip
Find flere banankageopskrifter her.