Belgiske marcipanvafler 8
Duften af nybagte vafler om morgenen er duften af ren lykke. Her får du opskriften på de lækreste belgiske vafler med marcipan, der ganske enkelt smager helt fantastisk. Og de bliver absolut ikke mindre lækre af at få selskab af en kugle is og jordbærsauce. Skøn mormadsforkælelse eller sød eftermiddagssnack. Hvis du ikke kan spise alle marcipanvaflerne, kan du sagtens gemme dem i køleskabet, og lune dem på brødristeren dagen efter.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 stk.
-
Belgiske marcipanvafler
- 1,50 dl Sødmælk
- 25 g Gær
- 1 stk. Æg
- 2 spsk Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 250 g Hvedemel
- 0,50 tsk Flagesalt
- 100 g blødt Smør
- 75 g Perlesukker
- lidt Smør til stegning
-
Pynt
- Vaniljeis
Sådan gør du
- Lun mælken til den er fingervarm, og hæld den over i en skål.
- Opløst gæren i den lune mælk.
- Tilsæt ægget, sukkeret og vaniljesukkeret, og rør sammen.
- Ælt herefter hvedemelet i lidt ad gangen sammen med saltet, smørret (skåret i tern) og groft revet marcipan.
- Hold lidt af melet tilbage, og ælt dejen sammen (den må gerne være lidt fugtig og klisteret, så bliver vaflerne bedst).
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Så dejen ned på et bord drysset med mel (er dejen meget fugtig tilsættes lidt mere mel).
- Drys perlesukker over, og fold dejen sammen (den vil klistre lidt).
- Del den i 8 stykker, og tril så godt du kan til små kugler.
- Varm dit vaffeljern op.
- Kom lidt smør på vaffeljernet, og bag vaflerne i 4-5 min. til de er brune.
Pynt
- Server de nybagte vafler med vaniljeis og jordbærsauce, eller en anden topping.
Tip
Marcipanvaflerne bliver bedst, hvis du ikke tilsætter for meget mel.
Marcipanvaflerne kan bages i alle typer vaffeljern, men hvis du har et med dybe fordybninger, giver dette den ultimative belgiske vaffel, der holder godt på isen og jordbærsaucen.
Find flere opskrifter på pandekager og vafler lige her.