Hasselnøddeknas 30
I denne lækre opskrift guider vi dig til at lave denne hasselnøddeknas med skøn mørk chokolade som topping. Chokoladen smeltes sammen med nougaten og fyldes i en sprøjtepose, hvorfra den sprøjtes i tynde stråler over den lækre, sprøde nøddebund. Herefter drysses de ristede hasselnødder og flagesalt over for at give lidt ekstra crunch.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
- 150 g Hasselnødder
-
Bund
- 2 dl Sukker
- 1 dl Piskefløde
- 0,25 dl Vand
- 1 dl Sukker
- 1,50 spsk Smør
- 0,50 tsk Natron
-
Topping
- Flagesalt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rist nødderne i en varm ovn, eller på en tør pande. I ca. 4-7 minutter. Gnid de løseste hinder af nødderne og hak nødderne. Kom 2 dl sukker og fløde i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet. Sæt den til siden.
-
Kom vand og 1 dl sukker i en anden kasserolle og lad det smelte og blive gyldent, stille og roligt. Lad sukkermassen koge op til 117°C. Tag sukkermassen af varmen, kom natron og smør i. Det bruser lidt op. Vend nødderne i, men gem en smule til pynt.
-
Smør et stykke bagepapir med olie og læg det i en bradepande. Rør sukkerfløden og nøddesukkeret sammen og fordel det på bagepapiret (DET ER VARMT!) Lad massen sætte sig.
-
Smelt chokolade og nougat over vandbad. Fyld det i en sprøjtepose og sprøjt tynde stråler chokolade over den sprøde nøddebund. Drys med de sidste ristede hasselnødder samt lidt flagesalt. Lad chokoladen sætte sig (evt. i køleskab) og skær pladen i mundrette stykker.
Tip
Find flere konfektopskrifter lige her