Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,25 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Hasselnøddeknas 30

I denne lækre opskrift guider vi dig til at lave denne hasselnøddeknas med skøn mørk chokolade som topping. Chokoladen smeltes sammen med nougaten og fyldes i en sprøjtepose, hvorfra den sprøjtes i tynde stråler over den lækre, sprøde nøddebund. Herefter drysses de ristede hasselnødder og flagesalt over for at give lidt ekstra crunch.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rist nødderne i en varm ovn, eller på en tør pande. I ca. 4-7 minutter. Gnid de løseste hinder af nødderne og hak nødderne. Kom 2 dl sukker og fløde i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet. Sæt den til siden.
  2. Kom vand og 1 dl sukker i en anden kasserolle og lad det smelte og blive gyldent, stille og roligt. Lad sukkermassen koge op til 117°C. Tag sukkermassen af varmen, kom natron og smør i. Det bruser lidt op. Vend nødderne i, men gem en smule til pynt.
  3. Smør et stykke bagepapir med olie og læg det i en bradepande. Rør sukkerfløden og nøddesukkeret sammen og fordel det på bagepapiret (DET ER VARMT!) Lad massen sætte sig.
  4. Smelt chokolade og nougat over vandbad. Fyld det i en sprøjtepose og sprøjt tynde stråler chokolade over den sprøde nøddebund. Drys med de sidste ristede hasselnødder samt lidt flagesalt. Lad chokoladen sætte sig (evt. i køleskab) og skær pladen i mundrette stykker.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften