Tromme 10
Disse trommer er helt perfekte til årets konfektfad, der kommer helt ned i børnehøjde. Trommerne er med en midte af nougat og kokos omgivet af Original ODENSE Ren Rå marcipan og pyntet med mørk overtræk og guld støv. Opskriften er udviklet af vores dygtige ambassadør @fillosophie, som du kan finde på Instagram.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
- 35 g Kokosmel
Sådan gør du
- Start altid med at smelte dit overtræk over vandbad, så det er smeltet og klar til, at du skal bruge det.
- Ælt 115 g. af marcipanen sammen med kokosmelet til en kokosmarcipan, og skær massen i 10 skiver.
- Vej 200 g. af fra den resterende marcipan, og skær marcipanen i 10 skiver. Nougaten skæres i 10 små tern.
- Placer et nougattern i midten af en skive kokosmarcipan. Klem kokosmarcipanen om nougaten, og tril til en kugle.
- Placer kokoskuglen i midten af et stykke original marcipan. Tryk den originale marcipan omkring, og tril til en kugle.
- Sæt kuglen på et fladt underlag (skærebræt eller bord), og tryk kuglen lidt flad. Sæt trommen på højkant, og brug igen det flade underlag til at gøre siderne mere ”skarpe” så det får form som en tromme.
- Med modelleringsværktøj laves mønster på trommens side. Dyp et rundt modelleringsværktøj i den smeltede overtræk og lav små knapper hvor mønsterets ender mødes.
- Dyp et spidst modelleringsværktøj i overtræk, og tegn trommestikker på trommens top.
- Tegn rundt i trommens kant med overtræk (på hver side). Til sidst dyppes penslen forsigtigt i guldglimmer, og trommens streger på siderne laves guldfarvet.
Tip
Når du arbejder med marcipan og nougat, bliver man hurtigt fedtet på sine hænder. Hav derfor altid en fugtig klud ved din side, når du laver konfekt. En anden ting den fugtige klud er god til, er når du skal sætte marcipanstykker sammen. Fugt først dine fingre, og du vil opleve at marcipanen er meget lettere for dig at forme og sætte sammen.
Find flere konfektopskrifter lige her