Sværhedsgrad
Arbejdstid
10 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Rensdyr 10

Disse søde rensdyr er helt perfekte til årets konfektfad, der gerne må imponere lidt ekstra. Rensdyrene er med en midte af nougat omgivet af marcipan og pyntet med gevir af marcipan dyppet i ODENSE Mørk Overtræk. Opskriften er udviklet af vores dygtige ambassadør @fillosophie, som du kan finde på Instagram. 

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Start altid med at smelte dit overtræk over vandbad, så det er smeltet og klar til at du skal bruge det. 
  2. Skær marcipanen i 12 skiver, og nougaten i 10 små tern. Gem 2 skiver marcipan til gevir. Tag en skive marcipan, og kom et tern nougat i midten. Klem marcipanen rundt om nougaten, og tril det til en kugle.
  3. Med spidsen af dine fingre formes nu snuden - nu har du hovedformen.
  4. Gevirerne laves ved at tage de to ekstra skiver marcipan, og skære dem i 10 stykker hver. Rul dem ovale/aflange, og skær med en kniv et snit ned i dem - ikke hele vejen ned, men blot i toppen. Sæt gevirerne fast på hovedet. Brug evt. en våd klud til det. 
  5. Dyp gevirerne og baghovedet i det smeltede overtræk, og sæt rensdyret på et stykke bagepapir.
  6. Når overtrækket er størknet, laves øjnene ved siden af hinanden med et spidst modelleringsværktøj eller en tandstik. Sæt en rød pastel perle fast som næse.

Tip

Når du arbejder med marcipan og nougat, bliver man hurtigt fedtet på sine hænder. Hav derfor altid en fugtig klud ved din side, når du laver konfekt. En anden ting den fugtige klud er god til, er når du skal sætte marcipanstykker sammen. Fugt først dine fingre, og du vil opleve at marcipanen er meget lettere for dig at forme og sætte sammen. 

Find flere konfektopskrifter lige her

Relateret video

Se, hvordan @fillosophie kreerer de fineste små rensdyr med røde næser

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften