Rocky Road konfekt med marcipan 30
Skøn opskrift på Rocky Road konfekt med marcipan. Rocky Road skulle oprindeligt stamme fra Australien, hvor det var en smart måde at få solgt det slik, der var blevet ødelagt under turen fra Europa, men det vides ikke med sikkerhed. Rocky Road blev for alvor populært i 1900-tallet og ofte bruges mange forskellige ingredienser som fx forskellige nødder, skumfiduser og tørret frugt. Her er det altså helt oplagt at slippe kreativiteten løs. Et oplagt konfektstykke at lave med børnene i familien.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
- 50 g Skumfiduser
- Evt. Peanut eller andre nødder
Sådan gør du
- Hak chokoladerne, og bland dem sammen i en skål. Temperer chokoladen (se her hvordan du temperere chokolade)
- Rist mandlerne på en tør, varm pande. Det tager ca. 3-4 minutter. Lad dem køle helt af.
- Skær marcipanen i små tern. Klip skumfiduserne i små stykker, hvis du ikke har miniskumfiduser.
- Vend mandlerne, marcipanen og skumfiduserne i den tempererede chokolade. Gem gerne lidt af fyldet til at pynte med. Hæld det hele i en form på ca. 15x15 cm med bagepair, og smør massen ud til kanterne. Hvis du har gemt lidt af fyldet til at pynte med, skal det på nu, inden chokoladen sætter sig. Sæt konfekten koldt ca. 15 min, eller til chokoladen har sat sig.
- Tag chokoladen ud af formen, træk bagepapiret af og skær den i grove klodser. Opbevar konfektstykkerne i en lukket kagedåse, ved stuetemperatur.
Tip
Du kan fylde det i, du har lyst til: Rosiner, tranebær, kiks, popcorn, peanuts eller andet.
Du kan også bruge den chokolade du har lyst til: Hvid, lys, mørk, karamel eller ruby.
Find flere konfektopskrifter lige her