Stikkelsbærkage 6
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
- 2 store Æg
- 1,50 dl Sukker
- 0,50 Vaniljestang
- 2 dl Hvedemel
- 1,50 tsk Bagepulver
- 1 knsp. Salt
- 1 dl Mælk
- 25 g Smør
- 200 g Stikkelsbær
- 1 dl Perlesukker
- Flormelis
- Creme Fraiche eller flødeskum
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk æg og sukker lyst og luftigt sammen med vaniljekorn. Bland mel, bagepulver og salt sammen og sigt det i massen. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og vend den i dejen. Lun mælk og smør til smørret er smeltet, afkøl det lidt og bland det i. Vend stikkelsbær med sukker.
-
Hæld dejen i en smurt tærteform (ca. 24 cm), top med stikkelsbær og bag den ved 190°C varmluft i ca. 45-50 minutter, eller til kagen er gennembagt.
-
Servér kagen lun eller ved stuetemperatur med et drys flormelis og cremefraiche eller flødeskum.
Tip
Kagen kan også laves med rabarber, blåbær, æble eller andet frugt eller bær.