Små moussekager med kransekage og blåbær 6
Vil du imponere dine gæster med portionsanrettede desserter, der både har wauw-faktor og smager vidunderligt, så kunne disse moussekage være helt oplagte. Kagerne består af en kransekagebund med hvid chokolade, mandler og lime, en midte af luftig og cremet blåbærmousse og på toppen en blåbærgele, pyntet med friske bær. En dessertoplevelse, dine gæster vil huske.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 stk.
-
Kransekagebunde
- 75 g Mandler
- 1 økologisk Lime
-
Blåbærmousse
- 3 bl. Husblas
- 300 g Blåbær , evt. frosne
- 100 g Sukker
- 0,50 tsk Vaniljesukker
- 2 spsk Citronsaft
- 2,50 dl Piskefløde
- 1 dl Skyr (eller andet surmælksprodukt)
-
Blåbærgele
- 2 bl. Husblas
- 150 g Blåbær , evt. frosne
- 50 g Sukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Kransekagebunde:
- Lav 6 runde kager af kransekagemasse, med samme diameter, som ringene du vil støbe kagen i, og bag dem ca. 10 min. ved 210°C. Lad dem køle helt af.
- Hak og smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Hak mandlerne groft, og vend dem i chokoladen sammen med revet skal fra ½ lime.
- Sæt kransekagebundene i ringene og fordel mandel-chokoladeblandingen ovenpå. Glat overfladen, og sæt dem i køleskabet til chokoladen er helt stivnet.
Eller klassisk blåbærmousse
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Bland blåbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge et par minutter og blend puréen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme blåbærpuré.
- Lad blåbærpuréen køle af, til den er lun.
- Pisk fløden til let skum, og vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den lune blåbærpuré og vend derefter resten i, til du har en jævn og ensartet mousse.
- Fordel moussen i ringene med kransekage og mandler. Glat overfladen og sæt dem i køleskabet, i mindst 2 timer. Kagerne kan også fryses.
Gelé:
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 min.
- Bring blåbær og sukker i kog og lad det simre et par minutter.
- Smelt husblassen i den varme blåbærkompot og sigt kompotten.
- Lad den køle af til stuetemperatur og fordel den på mousserne, så der dannes et tyndt gelelag. Sæt dem i køleskabet til geléen er stivnet.
Fjern forsigtigt ringene og pynt evt. kagerne med friske bær og hvid chokolade.
Tip
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.