Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Halloweenfingre på chokoladejord 10

Her får du opskriften på klamme halloweenfingre af marcipan, der med garanti vil give alle et godt gys til halloweenfesten. De afhuggede fingre er lavet af bagt marcipan, som er pyntet med kakaopulver, mandler som negle og rød pastafarve, der ligner blod. De ligner skræmmende meget rigtige fingre. Den bagte marcipan minder om en småkage i konsistens, men med den velkendte marcipansmag. Servér fingrene på et lag af krystalliseret chokolade, også kaldet chokoladejord, for at gøre oplevelsen endnu mere virkelig.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Fingre:

  1. Del marcipanen i 10 stykker.
  2. Rul hvert stykke så det ligner en finger. Stykkerne skal være lidt tykkere på midten, hvor knoen sidder. Lav folder i "huden" omkring knoerne med en lille kniv.
  3. Kog mandlerne op i vand i en gryde (nok så det dækker mandlerne), og lad dem trække 5 min. Smut mandlerne, og tryk dem ned i marcipanfingrene som ”negle”.
  4. Bag marcipanfingrene ved 200 grader i ca. 10 min.
  5. Pensel de afkølede marcipanfingre med lidt kakaopulver, så de ser beskidte ud, og læg lidt rød pastafarve omkring mandlen, så det ligner blod.

Chokoladejord:

  1. Hak chokoladen groft.
  2. Kog vand og sukker op til en tyk boblende masse i en gryde under omrøring. Sukkervandet skal koges op til mellem 120 og 140 grader (gerne 135). Brug et indstikstermometer til at holde øje med temperaturen. Pas på, at det ikke karamelliserer.
  3. Hæld sukkermassen over i en skål, og tilsæt hurtigt den hakkede chokolade. 
  4. Pisk med en elpisker eller i en røreskål, indtil chokoladen krystalliserer og ligner jord - cirka 15 sekunder.
  5. Læg halloweenfingrene oven på jorden ved servering.

Tip

Se alle vores halloweenopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften