Blomsterboller med marcipanremonce 10
Skal dine boller både smage og se ud af lidt mere, så kunne du overveje disse dekorative blomsterboller med en midte af sød marcipanremonce. Se eventuelt videoen nedenfor, der demonstrerer, hvordan du let folder dejen, så den danner blomstermønsteret på toppen af bollen. Bollerne er bagt i en fast muffinform. Du kan sagtens sætte fantasien løs og sætte dit eget præg på bollerne ved eksempelvis af tilføje stykker af rabarber ved remoncen eller bær fra havnen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Gærdej
- 25 g Gær
- 1 dl Mælk
- 75 g Smør
- 1 Æg
- 1 spsk Sukker
- 250 g Hvedemel
- 1 sammenpisket Æg til pensling
-
Marcipanremonce
- 50 g Sukker
- 50 g blødt Smør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Gærdej
- Rør gæren ud i den lune mælk, og pisk ægget og sukkeret i.
- Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i, og ælt dejen godt igennem, gerne på en røremaskine. Lad dejen hvile i 30 minutter.
Marcipanremonce
- Rør sukkeret, marcipanen og det bløde smør sammen, og sæt blandingen til side.
Blomsterboller
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på ca. 1 cm.
- Stik cirkler ud på ca. 11 cm i diameter, med en udstikker eller et glas, og skær 4 snit i hver cirkel, ind mod midten, så der dannes 4 felter. Skær ikke helt ind til midten.
- Kom ca 1 tsk fyld på midten af hver dejcirkel, og fold felterne op omkring fyldet, så de former blomsterblade. Sæt bollerne ned i en smurt fast muffinsform, og lad dem efterhæve ca 30 min.
- Pensl bollerne forsigtigt med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15 minutter ved 200° C.
Tip
Bollerne kan sagtens fryses.
Find flere opskrifter på bagværk her.