Det ultimative konfektstykke 40
Må vi præsentere: "Det Ultimative Konfektstykke". En ægte ODENSE-klassiker og forbrugerfavorit. Konfektstykket består af 3 lag; nougat med ristede mandler, blød og lækker marcipan og sidst mørk overtræk/chokolade. Du bestemmer selv, om du vil skære stykkerne ud i kvadrater, men at de er praktiske og (vanvittig) gode - det kommer du ikke udenom.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 40 stk.
- 100 g Mandler eller mandelflager
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Hak mandlerne, og rist dem på en bageplade i ovnen ved 150° C i 15 minutter, til de er let gyldne.
-
Rul imens marcipanen ud, og læg den herefter i en firkantet form - eks. 22x22 cm eller tilsvarende (jo tykkere færdigt konfektstykke du ønsker, jo mindre form skal du bruge).
-
Smelt nougaten i mikroovn eller over vandbad, og bland mandlerne i. Hæld nougatmassen over marcipanen, så nougaten bliver ca. 1 cm højt – eller efter ønske. Sæt den på køl, indtil den er fast (ca. 30 min.).
-
Tag det store stykke konfekt ud af formen, og vend det på hovedet.
-
Smelt de mørke overtræksknapper (/temperér de mørke chokoladeknapper) i mikroovn eller over vandbad, og smør overtrækket hen over marcipanen.
-
Når overtrækket er størknet, skæres konfekten ud i den ønskede størrelse.
Tip
Find flere konfektopskrifter lige her