Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Chokoladebark 8

Har du overskydende chokolade, eventuelt fra en anden opskrift, eller vil du bare gerne forkæle dig selv og dine nærmeste med lækker personlig chokolade, så får du her en supernem opskrift på chokoladebark. Konceptet går i al sin enkelthed ud på, at du temperer din chokolade, smører den tyndt ud, pynter den med topping efter eget ønske, smag eller hvad du har i køkkenet, og endeligt brækker chokoladen i rustikke stykker. Forslag til topping kan være ristede mandler, nødder og/eller tørret frugt. Som prik over i'et kan du pynte med guldstøv.

En fantastisk måde at mindske madspil og en hyggelig aktivitet at lave sammen med børnene, der har mulighed for at sætte deres helt eget præg på chokoladen.

Opskriften er udviklet af Louise Bering, der står bag Instagramprofilen @HomemadeByBering. Her deler Louise nem hjemmelavet hverdagsluksus i form af lette og lækre opskrifter. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Chokoladebark med topping af mandler og frugt

  1. Temperer chokoladen (eller anvend allerede tempereret chokolade fra anden opskrift).
  2. Smør chokoladen ud på et stykke bagepapir i et tyndt lag, ca. 2-3 mm.
  3. Pynt chokoladen med hakkede mandler (eller andre nødder) og stykker af tørret frugt som f.eks. dadler (rosiner, tranebær eller abrikoser) og evt. tynde strimler af appelsin. 
  4. Drys eventuelt med guldglimmer for at gøre chokoladen ekstra fin.
  5. Bræk chokoladen i stykker efter eget ønske.   

Tip

Brug evt. den overskydende chokolade til at lave chokoladebark.

Opbevar chokolanden i en lufttæt beholder.

Du kan læse og se meget mere her, om hvordan du temperer chokolade.

Find endnu flere lækre opskrifter på konfekt lige her.

Relateret video

Sådan laver du chokoladebark

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften