Mazarinkage med hvid chokolade og bær 8
Friskbagt mazarinkage med hvid chokolade, en let og luftig crème og friske sommerbær. Fantastisk smuk og helt uimodståelig. Server kagen til din påskefrokost, Skt. Hans-festen, studentergildet, sommerfesten eller måske bare en helt almindelig hverdag, hvor du har lyst til at forkæle dig selv og dine kære.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Marzainbund
- 125 g Sukker
- 150 g Smør
- 3 Æg
- 50 g Hvedemel
-
Vaniljecreme
- 1 Vaniljestang
- 2 spsk Flormelis
- 2,50 dl Piskefløde
- 1,50 dl Creme Fraiche 38%
-
Topping
- 250 g Bær
- Stedmoderblomster, spiselige
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Mazarinbund
- Tænd ovnen på 180°C.
- Riv marcipanen groft, og bland det med sukkeret i en skål.
- Del smørret i mindre stykker, og pisk det i dejen.
- Tilsæt æggene et ad gangen.
- Sigt hvedemel i, og rør dejen sammen.
- Fordel dejen i en smurt springform ca. 20 cm, og bag bunden i ca. 20 min (mærk efter med en nål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid).
- Hak chokoladen, og fordel det over den lune kage. Lad chokoladen smelte, og smør det ud.
- Afkøl kagen på en bagerist.
Vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelissen.
- Pisk fløden til skum.
- Tilsæt creme fraichen i flødeskummet, og pisk til en tyk, luftig creme.
- Vend vaniljesukkeret i cremen.
Servering
- Smør vaniljecremen på kagen, og pynt med bær, hvid chokolade, og spiselige blomster.
Tip
Opbevar kagen på køl indtil den skal serveres.
Find flere kageopskrifter lige her