Sværhedsgrad
Arbejdstid
35 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 26 anmeldelser

Mazarinkage med hvid chokolade og bær 8

Friskbagt mazarinkage med hvid chokolade, en let og luftig crème og friske sommerbær. Fantastisk smuk og helt uimodståelig. Server kagen til din påskefrokost, Skt. Hans-festen, studentergildet, sommerfesten eller måske bare en helt almindelig hverdag, hvor du har lyst til at forkæle dig selv og dine kære.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Mazarinbund

  1. Tænd ovnen på 180°C.
  2. Riv marcipanen groft, og bland det med sukkeret i en skål.
  3. Del smørret i mindre stykker, og pisk det i dejen. 
  4. Tilsæt æggene et ad gangen. 
  5. Sigt hvedemel i, og rør dejen sammen.
  6. Fordel dejen i en smurt springform ca. 20 cm, og bag bunden i ca. 20 min (mærk efter med en nål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid).
  7. Hak chokoladen, og fordel det over den lune kage. Lad chokoladen smelte, og smør det ud.
  8. Afkøl kagen på en bagerist. 

Vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelissen.
  2. Pisk fløden til skum.
  3. Tilsæt creme fraichen i flødeskummet, og pisk til en tyk, luftig creme.
  4. Vend vaniljesukkeret i cremen. 

Servering

  1. Smør vaniljecremen på kagen, og pynt med bær, hvid chokolade, og spiselige blomster.

Tip

Opbevar kagen på køl indtil den skal serveres. 

Find flere kageopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften