Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,25 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Juleboller 12

Her får du opskriften på en uimodståelige boller, der både dufter og smager af jul. Julebollerne er bagt med kardemomme og en vidunderlige remonce bestående af bl.a. Marcipan Orange og mørk chokolade. På toppen er de pyntet med mere mærk chokolade, perlesukker og mandelflager. Lune, søde boller, der er helt ideelle i de kolde vintermåneder, men selvfølgelig skønne hele året rundt. 

Bollerne kan sagtens fryses, men vent i så fald med at dekorere dem, til de skal serveres.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Gærdej

  1. Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri.
  2. Pisk æggene sammen i en anden skål.
  3. Kom de sammenpiskede æg, sukkeret, smørret og kardemommen i en røreskål, og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt til dejen, til den er glat og smidig.
  4. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

Marcipan-/chokolade-remonce

  1. Riv marcipanen groft, og rør den sammen med sukkeret.
  2. Tilsæt smørret.
  3. Hak chokoladen og vend den i remoncen. 

Samling

  1. Vælt dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 12 stykker, og flad hvert stykke lidt ud.
  2. Kom en stor spiseske af remoncen på hvert dejstykke.
  3. Fold dejen om fyldet, og tril til boller.
  4. Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir. Lad dem hæve ca. 30 min.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag bollerne i ca. 15 minutter.

Dekoration

  1. Rist mandelflagerne let gyldne på en tør pande.
  2. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen.
  3. Dekorer bollerne med chokolade, og drys med ristede mandelflager og perlesukker.

 

Tip

Find flere opskrifter på julebag og bagværk her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften