Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Lagkage med appelsin, brombær og chokoladecreme 12

Her er en lagkage til de kolde måneder, hvor man har lyst til noget, der smager af både chokolade, bær og solmodne appelsiner. Vinterlagkagen her er lavet med hjemmebagte kakaobunde med marcipan, fyldt med blødt brombærskum og en frisk appelsinmarmelade, du selv koger. På toppen kommer en lækker chokoladecreme og pynt med friske brombær og hjemmelavede appelsinskaller.

Det er en lagkage, der tager lidt tid at lave, men den er hele indsatsen værd  og den kan sagtens laves i god tid og fryses ned. Perfekt til vinterfødselsdage, gæster eller bare en hyggelig eftermiddag, hvor der skal lidt ekstra til.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

  • Bunde

  • 4 Æg
  • 150 g Sukker
  • 50 g Kakao
  • 150 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • Blodappelsin marmelade

  • 6 stk. Blodappelsiner (almindelige kan også bruges)
  • 3 dl Sukker
  • 6 dl Vand
  • 2,50 dl Vand
  • 350 g Sukker
  • 1 Vaniljestang
  • 75 g Sukker
  • 12 g Pektin
  • 1 Citron
  • Brombærskum

  • 5 dl Piskefløde
  • 200 g Brombærmarmelade
  • 4 bl. Husblas
  • Chokoladecreme

  • 0,50 dl Piskefløde
  • 20 g Smør

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Kakao lagkagebunde 

  1. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Pisk længe, til massen får den rette konsistens.
  2. Bland kakao, mel og bagepulver, og sigt det over i æggemassen. Vend dejen grundigt sammen.
  3. Riv marcipanen ned i dejen, og vend den forsigtigt i.
  4. Fordel kagedejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Sørg for, at bagepapiret ikke går op ad siderne – det giver ujævne kagebunde.
  5. Bag kagebunden ved 190 grader i ca. 25 minutter.
    Lad bunden køle helt af, og flæk den derefter i tre lige tykke bunde.
  6. Bag gerne bundene i god tid, og frys dem ned til senere brug.

Blodappelsinmarmelade 

  1. Skræl appelsinerne, og skær appelsinkødet i tern.
    Skær halvdelen af skallerne i tynde strimler, og kassér resten.
    Del de 6 dl vand og 3 dl sukker op i tre portioner (a 2 dl vand og 1 dl sukker). Kog den første portion op, og tilsæt appelsinskallerne. Lad dem koge med i et minut, og sigt derefter væsken fra. Gentag processen to gange mere, så den bitre smag trækkes ud.
  2. Tag cirka halvdelen af skallerne fra til pynt, og bland resten med appelsinkødet.
  3. Kom appelsinkød, appelsinskal, 2,5 dl vand, 350 g sukker, vaniljestangen og de udskrabede korn i en gryde. Kog det op, og lad det simre i ca. 10 minutter, til det hele er mørt.
    Blend marmeladen med en stavblender, og kog den op igen.
    Bland 75 g sukker med pektinen, og rør det i den kogende marmelade under omrøring.
  4. Lad marmeladen simre et par minutter, og smag til med citronsaft.
  5. Hæld marmeladen i et skoldet glas, og sæt den i køleskabet.

Brombærskum med marcipan 

  1. Læg husblas i blød i koldt vand, i ca 10 min.
  2. Pisk fløden til let skum.
  3. Riv marcipanen ned i brombærmarmeladen og rør det sammen.
  4. Smelt husblas i en lille gryde eller i mikroovnen og rør det i marmeladen. Tilsæt halvdelen af flødeskummet og vend det godt sammen inden den sidste halvdel af flødeskummet vendes forsigtigt i.

Chokoladecreme 

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Kog fløde op og hæld den over chokoladen. Rør til al chokoladen er smeltet og tilsæt smørret. Rør grundigt til alt smørret er rørt ud i cremen.

Samling

  1. Læg den ene af kakaobundene på et serveringsfad og smør bunden med blodappelsin marmeladen. Smør også én af de andre bunde med marmeladen.
  2. Kom halvdelen af brombærskummet på og læg herpå den anden kakaobund med marmelade. Kom den sidste halvdel af brombærskummet på og slut af med den sidste kakaobund.
  3. Sæt kagen i køleskabet. Kagen kan også fryses nu og tøes op og pyntes inden servering.
  4. Fordel chokoladecremen på toppen af kagen og pynt med friske brombær og de syltede appelsinskaller.

 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften