Glutenfri red velvet dannebrogskage 6
Står du overfor en festlig lejlighed og mangler en kage til anledningen, så har vi et her et oplagt bud. Kagen består af glutenfrie red velvet-bunde, der sammen med cream cheese frosting danner et flot dannebrogsmønster, når kagen skæres. Kagen er pyntet med rød overtræksmarcipan, hindbærmarmelade, friske bær og dannebrogsflag.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 stk.
-
Kagebunde
- 30 g Brun farin
- 30 g Sukker
- 90 g Smør
- 2 stk. Æg
- 30 g Mandelmel
- 2 spsk Maizena
- 1 spsk Kakaopulver
- 1 knsp. Salt
- 5 g Rød Pastafarver (ca.)
-
Cream cheese frosting
- 75 g Smør (blødt)
- 75 g Flormelis
- 75 g Flødeost (Neutral)
- 0,50 stk. Citron (skal og saft)
-
Pynt
- 120 g Hindbærmarmelade
- Røde, friske Bær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Kagebund:
- Rør marcipan og begge slags sukker sammen.
- Tilsæt smørret af 3 omgange.
- Tilsæt æggene 1 ad gangen. Sammen med det sidste æg tilføjes det tørre samt den røde farve.
- Fordel dejen i en lille bradepande (på ca. 20x30 cm.) med bagepapir.
- Bag kagebunden i ca. 35 min. ved 170 grader.
- Frys bunden (i ca. 2 timer eller til den er frossen) så den er nemmere at skære ud.
Cream cheese frosting:
- Pisk smør og flormelis med en håndmixer til det er lyst og luftigt. Tilsæt flødeost og citron, og rør det sammen.
Samling af kagen:
- Skær bunden i stænger på 21x3 cm.
- Sprøjt frosting mellem 2 stænger. Sprøjt frosting ovenpå. Placer to nye kagestænger ovenpå frostinglaget, så det danner et flagmønster. Sprøjt en stribe frosting mellem de to stænger, så du fuldender mønsteret. Smør frosting på ydersiden af kagen, og sæt den på køl.
Pynt af kagen:
- Smør hindbærmarmelade på toppen af kagen.
- Rul den røde overtræksmarcipan tynd, så den ca. er 2,5 mm tyk. Skær et bånd, der passer i højden og længden rundt om kagen, og sæt det om kagen.
- Pynt med friske røde bær og flag.
Tip
Se, hvordan du laver marcipanflag i videoen herunder.