Sværhedsgrad
Arbejdstid
35 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,25 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Brombærkage med marcipan 10

Gå på jagt efter brombær i skov og krat, eller køb dem enten friske eller på frost, og nyd dem i en vidunderlig skærekage. Kagen er nem at bage, praktisk at have med, og så kan den holde sig frisk og dejlig fugtig i op til flere dage.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • Brombærkage

  • 150 g blødt Smør
  • 150 g lyst Rørsukker
  • 3 Æg
  • 80 g Hvedemel
  • 1 knsp. Salt
  • 100 g Brombær
  • 2 spsk Mandelflager
  • Tilbehør

  • Flormelis til drys
  • Creme Fraiche

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Smør en lille rugbrødsform og beklæd den efterfølgende med et stykke bagepapir, for papiret lægger sig helt tæt op ad kanterne.
  3. Pisk smørret og sukkeret sammen i et par minutter. Riv marcipanen groft, og rør i massen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg.
  4. Bland hvedemelet sammen med saltet, og vend blandingen i dejen. Vend forsigtigt brombærrene i.
  5. Fordel dejen i formen og drys med mandelflager.
  6. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 min. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen i lidt længere tid.
  7. Afkøl kagen i formen på en bagerist, før den vendes ud.
  8. Anret kagen og drys med sigtet flormelis. Server med creme fraiche.

Tip

Se flere opskrifter på kage her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften