Brombærkage med marcipan 10
Gå på jagt efter brombær i skov og krat, eller køb dem enten friske eller på frost, og nyd dem i en vidunderlig skærekage. Kagen er nem at bage, praktisk at have med, og så kan den holde sig frisk og dejlig fugtig i op til flere dage.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Brombærkage
- 150 g blødt Smør
- 150 g lyst Rørsukker
- 3 Æg
- 80 g Hvedemel
- 1 knsp. Salt
- 100 g Brombær
- 2 spsk Mandelflager
-
Tilbehør
- Flormelis til drys
- Creme Fraiche
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smør en lille rugbrødsform og beklæd den efterfølgende med et stykke bagepapir, for papiret lægger sig helt tæt op ad kanterne.
- Pisk smørret og sukkeret sammen i et par minutter. Riv marcipanen groft, og rør i massen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg.
- Bland hvedemelet sammen med saltet, og vend blandingen i dejen. Vend forsigtigt brombærrene i.
- Fordel dejen i formen og drys med mandelflager.
- Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 min. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen i lidt længere tid.
- Afkøl kagen i formen på en bagerist, før den vendes ud.
- Anret kagen og drys med sigtet flormelis. Server med creme fraiche.
Tip
Se flere opskrifter på kage her