Nem smuldrekage med æble og marcipan 6
Smuldrekager er både nemme at lave og utroligt lækre. Denne variant kombinerer saftige æbler med en sprød crumble af marcipan, havregryn og brun farin - en skøn kombination af sødme og sprødhed. Perfekt som en hyggelig dessert eller en lækker eftermiddagssnack! 😊
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
- 4 stk. store Æbler
- 10 g Smør
- 75 g groft valsede Havregryn
- 75 g Brun farin
- 100 g Smør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Smuldrekage
- Tænd ovnen på 200°C.
- Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær æblerne i grove tern. Smelt smørret på en pande og rist æblerne i smørret i 3 min. til en får en anelse farve.
- Tag æblerne af panden og læg dem i en smurt ovnfast fad.
- Riv marcipanen groft og kom den i en skål med havregryn, brun farin og smør skåret i mindre stykker.
- Ælt blandingen sammen til en crumble og fordel over æblerne. Bag kagen i ca. 20 min. til den er flot gylden.
Tip
Æblerne kan fint erstattes af fx pærer, eller prøv med en rabarberkompot i sommermånederne.
Server evt. din færdigbagte smuldrekage med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.