Hjemmelavet kagecreme 20
Det er ikke meget sværere end at lave kagecreme fra brev, men man kan virkelig smage forskel. Den her hjemmelavede version af kagecreme med ægte vanilje er cremet, mild og fyldt med vaniljesmag. Perfekt til jordbærtærter, lagkage, fastelavnsboller eller som fyld i små vandbakkelser. Når først du har prøvet den, er det svært at gå tilbage til den færdige version.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 personer
-
Kagecreme med vanilje
- 4 dl Sødmælk
- 3,50 dl Piskefløde
- 1 Vaniljestang eller
- 2 tsk Vaniljesukker
- 75 g Sukker
- 60 g Maizena
- 3 Æggeblommer
- 3,50 dl Piskefløde (til flødeskum)
Sådan gør du
Kagecreme med vanilje
- Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
- Kom vaniljestang og korn, eller vaniljesukker, 3 dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
- Tilsæt sukker, maizena og æggeblommer til den resterende 1 dl mælk, i en skål, og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling (1 time i køleskab). Tag evt. vaniljestangen op.
- For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
- Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
Hvis cremen skal bruges til fx lagkager og flødeskumskager piskes der flødeskum af de 3,5 dl piskefløde og det vendes forsigtigt i.
Hvis cremen skal bruges til at bage med fx fastelavnsboller, skal den ikke tilsættes flødeskum.