Små chokoladetærter 6
Her får du en opskrift på små, søde portionsanrettede chokoladetærter. Desserttærterne består af en klassisk mørdej fyldt med en vidunderlig chokoladeganache. På toppen er de pyntet med små kagehjerter af samme mørdej. En lækker lille eftermiddags- eller aftensnack, når den lækkersulten melder sig, eller en praktisk kage at tage med og forkæle kollegaerne på jobbet.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 stk.
-
Mørdej
- 150 g Hvedemel
- 50 g Flormelis
- 100 g Smør
- 1 Æggeblomme
-
Chokoladeganache
- 1,50 dl Piskefløde
- 1 spsk Smør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Mørdej
- Kom hvedemelet i en skål med sigtet flormelis. Smuldr smørret heri, og saml dejen med æggeblommen.
- Pak dejen i husholdningsfilm og stil køligt i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rul 2/3 af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir og udstik, så stykkerne passer i størrelsen til tærteformene.
- Smør formene, og fordel dejstykkerne heri. Skær overskydende kanter af. Prik bundene med en gaffel. Læg genne et stykke bagepapir og tærtekugler eller tørrede bønner i for at holde på formen, imens tærterne bager.
- Bag bundene i ovnen i ca. 12 minutter. Fjern eventuelle tærtekugler og bagepapir. Er tærterne for lyse, bages de i yderligere et par minutter, til de har en fin gylden kant.
- Rul resten af dejen ud og udstik hjerter af dejen, som passer i størrelsen som låg til tærterne. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 8-10 min. til de er gyldne.
- Afkøl på en bagerist.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen, og kom den i en skål.
- Kom fløden i en gryde, og varm fløden op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen.
- Tilsæt smørret, og rør forsigtigt med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og cremen er blank og ensartet.
- Fordel chokoladeganachen i de bagte tærtebunde.
- Stil kagerne på køl et par timer.
Servering
- Tag kagerne ud af køleskabet en times tid før servering. Pynt med kagehjerter.
Tip
Find flere tærteopskrifter lige her.